Těšíňané se do Krnova sjížděli jako švábi na pivo. Poslední ekipa vyskákala z aut patnáct minut před pátou. „V Ostravě provoz jako blázen, v Opavě provoz jako blázen. Nestihli jsme se pořádně ani rozcvičit. Kdo tohle vymyslel," klel nad vloženými středami v termínové listině trenér Těšína Čestmír Kročil.

Proto se také jeho mužstvo ocitlo na dvacet minut pod velkým tlakem. Domácí borci vycítili šanci a chtěli bleskově rozhodnout. Hned po pár minutách se po prostrčení od Bartoníčka vřítil do tutovky Ondra, ale brankář Klepek jej vychytal. „To byl zřejmě zlomový moment," vracel se k velké šanci domácích trenér Kročil.

Také v dalších situacích byl těšínský gólman na místě. Zneškodnil dvě standardky, tu třetí vyhlavičkoval z prázdné brány Rac. „Přežili jsme úvodní nápor, což bylo pro další vývoj zápasu klíčové," uznal Kročil.

Ve 20. minutě o sobě poprvé dali vědět také hosté. Po akci Mendroka a Zábelky, který oslovil přihrávkou ke skórování Przyczka, se vytáhlý českotěšínský forvard objevil před gólmanem Krnova, ale balon si ukopl.

Těšíňané začali postupem času získávat půdu pod nohama. Bylo to i tím, že dokázali eliminovat silnou středovou formaci Krnova. „Stáhli jsme Przyczka trochu do zálohy, aby nás domácí ve středu pole nepřehrávali a útok už jen doplňovali," objasnil kouč Těšína.

Na hrotu tak zůstal osamocený Zábelka. „Ale odvedl skvělou práci. Podržel balon, rozdal ho. Hrál opravdu výborně. Ještě nevydrží celý zápas, ale až toho bude schopen, hodně nám pomůže," myslí si trenér.

Zatím Zábelka šance hlavně připravuje, byť i v Krnově se do jedné dostal. Dva metry před bránou ale přestřelil. „O přestávce jsme si dělali s Przyczkem legraci, že když dá gól, tak tady zremizujeme. Když dá dva, tak vyhrajeme," smál se Kročil.

Przyczko pak branku skutečně dal a na výhru stačila i ta jedna. Stalo se znovu po akci Mendroka se Zábelkou. „Byla to stejná akce jako v prvním poločase. Krnov měl pak už jen takový bezzubý tlak, Rac se Stanowskim všechno uskákali, výborný byl v defenzivě Šlavka," pochvaloval si Čestmír Kročil.

V poslední minutě mohl ještě Hanzlík obstarat gólovou pojistku, ale špatně rozdal balon. Na výhře Těšína už to ale nic nezměnilo.

FK Krnov – IRP Český Těšín 0:1 (0:0)

Branka: 67. Przyczko. Rozhodčí: Holodňák. ŽK: 2:2. Diváci: 125.

Č. Těšín: Klepek – Fizek, Rac, Stanowski, Kupczak – Bolek (74. Hradečný), Šlavka, Mendrok, Žebrok (90. Vlachovič) – Zábelka (65. Trybulec), Przyczko (80. Hanzlík). Trenér: Čestmír Kročil.

Další zápas hraje Č. Těšín v sobotu s Hájem ve Slezsku.