Karvinský kouč Jozef Weber vedl svůj tým do boje proti svému bývalému trenérovi Petru Radovi. „Pana Radu jsem zažil na sklonku mé hráčské kariéry v Jablonci a byly to tři krásné roky. Rád na to vzpomínám. Teď už to mohu prozradit, ale málem jsme byli kolegové už v té době, protože mi bylo nabídnuto v Jablonci místo asistenta a Petr Rada měl dál působit v roli hlavního kouče. Ale dostal lukrativní nabídku od Teplic, která se tenkrát nedala odmítnout," prozradil na pozápasové tiskovce Jozef Weber.

Bližší vazbu na svého bývalého svěřence potvrdil i zkušený Petr Rada. „No samozřejmě. Jožku si z Jablonce pamatuji jako učenlivého žáka, hodně se o fotbal i o věci spojené s trénováním zajímal. Jeho trenérskou kariéru určitě mapuji," přiznal Rada.

To samé platilo i na opačné straně. „Vlastně od těch Teplic pana Radu sleduji a zajímám se o jeho výsledky. Vždycky mu v jeho působišti přeju úspěch, protože jsem ho osobně zažil. Tedy kromě dneška, to jsem mu nefandil," odlehčil Weber s úsměvem situaci.

A má podle Rady karvinský kouč našlápnuto k trvalému prosazení v české nejvyšší soutěži? „Proč by ne. Je mladý, učenlivý, může to dotáhnout vysoko, ale v naší profesi hraje hodně i faktor štěstí, to je třeba si přiznat. Jožka má ale jednu velkou výhodu, stejně jako já. V kariéře taky hrával levého beka, koneckonců, máte tady ještě jednoho," zasmál se Rada a ukázal na sportovního manažera Karviné Lubomíra Vlka, někdejšího výborného obránce Vítkovic, FC Porto i reprezentace.

Před odchodem domů se oba trenéři objali a popřáli si hodně štěstí, přičemž tentokrát bylo jasně patrné, že vyřčená slova nebyla jen obvyklým klišé z pozápasových tiskovek.