Jaká je nálada v karvinské kabině po posledních dvou porážkách?
Mizerná. Pro mě osobně je to osobní tragédie. Že nezískáme ze zápasů se Zlínem a Znojmemani bod, s tím jsem nepočítal ani ve snu. V tabulce pravdy jsme na minus pěti a musíme si poslední výkony jednoznačně vyříkat.

Jak to asi bude probíhat?
Každý hráč si musí sáhnout do svědomí a sám si zodpovědět otázku, co pro výsledek udělal a jestli odvedl maximum. V posledních dvou zápasech jsme zahodili tutovky a o tom to celé je. Máme zkušený mančaft na to, abychom se včas probrali. Sedneme si a vyříkáme si to.

Úspěšný výsledek v poháru by vám pomohl?
Určitě ano. I když je to ‚jen' pohár, může se v něm všechno otočit. Můžeme se z krize dostat. Zvláště, když hrajeme proti Baníku. Ale musíme jít štěstí naproti. Pokud nebudeme hladoví po vítězství, nezlepší se nic. Doufám, že je to každému jasné!

Berete v kabině pohárový duel proti Baníku nějak speciálně? Přece jen je vás v šatně spousta bývalých ostravských hráčů…
Já nad tím takhle nepřemýšlím. Baníkovskou kapitolu jsem už uzavřel, navíc sestava může být oproti lize dost pozměněná. Vlastně bych se vůbec nedivil, kdyby těch změn bylo víc.

Ale na zápas se těšíte, nebo ne?
Jestli se na něco těším, tak na atmosféru. Je mi jasné, že baníkovští fandové budou podporovat svůj tým, ale oni prostě dokáží vytvořit pěknou sportovní atmosféru, ve které se hraje každému fotbalistovi perfektně. Na ostravské fandy se těším. Nezapomínám, že se se mnou přišli po přesunu do Karviné rozloučit, když se k tomu bývalé vedení Baníku nemělo. Divácká kulisa by mohla být ozdobou pohárového zápasu, což nás může vyhecovat a možná i nakopnout k dobrému výsledku. Nějaký bychom už zatraceně potřebovali.


#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#