„Opakuji to už asi popáté, ale je to prostě tak. Na jaře se snažíme hrát podle nějakého motta, které jsme si před jarem vzali za své, a to zní: pokora a zdravé sebevědomí. Tím, že se toho příkladně držíme, jdeme vstříc úspěšnému výsledku, protože heslo může znít různě, ale pokud tomu sami nevěříte a nic pro to neděláte, tak můžete mít heslo jaké chcete a pořád to budou jen planá slova," vysvětluje hrající trenér Havířova Miroslav Matušovič.

Jeho svěřenci této myšlence zjevně věří, jelikož začínají pomalu aspirovat na tým jara. Z pěti zápasů čtyři vyhráli, jeden remizovali. „V Brumově se nevyhrává, nám se to povedlo a opět jsme se prosadili střelecky. Celý tým zaslouží pochvalu za výkon, především ve druhé části, protože ta první zase nebyla optimální, spíš taková rozháraná. Přišlo mi, že jsou kluci ještě v autobuse," připomněl Matušovič dopolední výkop utkání na Valašsku, což znamenalo brzké ranní vstávání. „Já sám jsem vstával o půl šesté ráno, ale to proto, že jsem už starý a špatně spím," neztratil Matušovič humor.

Ostatně, že nepatří do starého železa, prokazuje svými výkony na hřišti. V Brumově dal dva góly, na třetí přihrál a na jaře se trefil už čtyřikrát. Havířov prakticky celý druhý poločas odehrál v deseti po vyloučení Gomoly. „Myslím, že nás Brumov podcenil. Důležité bylo, že jsme hráli účelně a neztráceli balony při třetí čtvrté přihrávce. Tím jsme soupeři nedávali možnost k rychlému zaútočení," pochvaloval si.

Elseremo Brumov – MFK Havířov 0:3 (0:0)

Branky: 60. a 75. Matušovič, 73. L. Skoupý. Rozhodčí: Richtár – Mikula, Hanák. ŽK: 2:5. ČK: 49. Gomola (H). Diváci: 180.

Havířov: Směták – Babič, Michalčák, K. Skoupý, Dostál – Wojnar, Zupko – Omasta (82. Rozsíval), Matušovič (77. Trmal), L. Skoupý (86. Cenek) – Gomola. Trenér: Miroslav Matušovič.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nemusí zveřejňovat celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, domova i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi.
Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Po připojení si tak můžete Deník v plném znění přečíst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.