Trenér Orlové Milan Procházka smutnil, že hráči předvádí pěkný fotbal, ovšem bez bodové odezvy. „Zase jsme nehráli špatně, určitě jsme byli herně lepší, jenže fotbal se hraje na góly a na body. Ne na umělecký dojem," pokrčil rameny.

Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel, kdyby už ve druhé minutě zakončil samostatný únik na gólmana Renta. Jenže nedal a vzápětí se na druhé straně po chybě obrany radovali domácí.

„Je to škoda, protože my jsme hráli fotbal, zatímco Heřmanice nakopávanou. Schází nám finální přihrávka, s tím ale tak trochu souvisí i absence nějakého vůdčího typu. Potřeboval bych do týmu někoho, kdo by uměl ostatní dirigovat. My sice hrajeme, ale moc na sebe nemluvíme," postřehl Procházka.

Ne, že by slávisté neměli šance. Tutovky si vypracovali Renta s Koplem, před kterými byl už jen gólman Andrejko. Ale gól z toho ani v jednom případě nebyl.

Jarmil Kopel se pak ještě dostal k nebezpečné hlavičce, ale ani tady neuspěl. „Chybí mu útočník Tomáš, se kterým si hodně vyhověl. Ale i domácí měli šance. Byl to zajímavý fotbal. My jsme to pak otevřeli, riskovali vzadu jen se třemi hráči a ke konci dostali do otevřené obrany druhý gól. Ten už ale nic neřešil," povzdechl si Procházka.

FC Heřmanice – Slavia Orlová 2:0 (1:0)

Branky: 4. a 87. Půda. Rozhodčí: Čuba – Opěla, Čecháček. ŽK: 1:3. Diváci: 110.

Orlová: Polášek – Jakubov, Kolenko, Věčorek, T. Herák (77. Malík) – Kroček (62. Botur), Vybíral (55. Pristáš), Široký, Renta – Regec (68. Novotný), Kopel. Trenér: Milan Procházka.