Zaplní uvolněné místo po Smilovicích, kde fotbal na krajské úrovni skončil. „Byla nám nabídnuta možnost postupu do I.A třídy, tak jsme ji vzali. Vzhledem k tomu, že hráči prokazují stabilní výkonnost, si myslím, že na A třídu budou bez problémů stačit," řekl Deníku předseda TJ ČSAD Havířov Martin Porembski.

Současníci z ČSAD tak navážou na působení klubu ve vyšších krajských soutěžích po třinácti letech. „ČSAD Havířov hrával svého času I.A třídu a je dobré na tuto tradici navázat," míní Porembski.

Nový trenér mužstva Radomír Zábranský byl tak jistě potěšen informací, že bude v létě připravovat tým na vyšší a atraktivnější soutěž.

Funkcionáři ČSAD bryskně využili nabízené možnosti, neboť si spočítali, že soutěž nebude od působení v I.B třídě vůbec finančně nákladnější. „Bude to stejné, ne-li lepší. V A třídě je spousta mančaftů z Frýdecka i z Karvinska, odehrajeme několik derby, a ta jsou samozřejmě divácky atraktivní," těší se Porembski na novou sezonu.

Připomeňme, že kromě ČSAD jsou účastníky I.A třídy z okresu ještě Albrechtice, Stonava, Dolní Lutyně a nově i vítěz I.B třídy, skupiny C – havířovský městský soused TJ Dolní Datyně.