Tým trenéra Zdeňka Menouška šlape jako švýcarské hodinky a drží se v závěsu za vedoucí Stonavou, která jako jediná ještě neprohrála.

„S prvními pěti koly jsem maximálně spokojen. Teď ještě o víkendu šmiknout Stonavu a bude to přímo báječné,“ směje se dobře naladěný Menoušek.

V létě se klubu podařilo udržet kádr, takže Menoušek může pracovat s osvědčenou sestavou. „Pro trenéra je to výhoda, když do sestavy nemusí tak sahat. Navíc mladí hráči jako Gistinger, Jaworek, Rozsíval si drží formu. Je to opravdu dobré,“ utvrzuje se.

Základ bodových zisků leží patrně v kvalitní tréninkové přípravě. „Oproti zimě je to sto a jedna. Kluci chodili a chodí na tréninky v patnácti lidech, to dlouho nepamatuji. Pak to všechny zákonitě víc baví. Parta si sedla, starší mazáci Neuman s Tomašákem drží kabinu, mladí se přidali. Opravdu si teď nemáme na co stěžovat,“ je Menoušek spokojen.

Do úplného ideálu stačilo jen neprohrát hned v úvodním kole v Dobré. Ale s nějakými ztrátami se musí vždy počítat. „V Dobré jsme byli bez tří hráčů základu. I tak se dalo bodovat. Ale budiž. Pak jsme se odpíchli k slušné sérii čtyř výher,“ připomněl trenér Datyní.

Havířované se chytili na Sedlištích, kterým dali půltucet branek. Od té doby to v mančaftu klape. Pro výhry si Datyně dojely do Jistebníku a naposledy do Albrechtic. Mezitím přidali další tři body doma s Libhoští.

„Dáváme dost branek a hlavně pěkné góly. Do prázdné po vyšachování soupeře, po nacvičených akcích,“ líbí se Menouškovi hra jeho svěřenců. Datyně si drží průměr tří gólů na zápas.

Problémy neměli havířovští borci ani naposledy v Albrechticích, kde během půlhodinky vedli 3:0 a nakonec vyhráli 4:1. „Je vidět, že Albrechticím schází hráčská kvalita. Ale to si musí vyřešit tam. My jsme s průběhem sezony zatím spokojeni a já věřím, že to tak bude pokračovat. Letos slavím padesátku, tak už jsem klukům říkal, že nechci žádnou mikinu, ale dobrý podzim,“ zasmál se Zdeněk Menoušek.

Jinými slovy by jej potěšil pohled na tabulku po 13. kole, kde by Datyně figurovaly na špici. Pro hráče slušná výzva.