Magnet jara přitáhl na orlovské poměry slušnou návštěvu téměř pěti stovek diváků, ale ti nějaký úžasný fotbal rozhodně neviděli. Taktikou svázaný zápas spíš nudil. „Ale aspoň se hrál fotbal. V Polomi, kde jsme prohráli předtím, to byla spíš nakopávaná," porovnával trenér Orlové Jarmil Kopel poslední dvě porážky.

Kopel nemohl svým svěřencům vytknout malou snahu či bojovnost, absence útočné kvality se však projevila. „Nedáváme góly. V zimě nám zmizelo sedmadvacet branek, odešel Tomáš, nemůžu hrát já," připomněl Kopel. „Kluci se opravdu snažili, makali, ale v koncovce jsme se neprosadili. Nedáváme góly, na jaře jsme dali zatím jeden a to pak nelze vyhrávat," doplnil.

Fotbalové derby o vedení v kraji zvládly v Orlové lépe Dětmarovice (v modrém).

Tak trochu se dalo čekat, že se ani jeden tým nevrhne do útočných manévrů. Oba celky disponují konsolidovanými obranami, vlastně mají nejlepší defenzivy celé soutěže, a to se ke smůle diváků potvrdilo i ve vzájemném zápase. Ten měl skončit 0:0, popřípadě 1:1. „Byli jsme produktivnější," souhlasil trenér Dětmarovic Josef Jadrný. „Nechtěli jsme tady hlavně prohrát, takže jsme to měli postavené spíše zezadu. Tři body jsou krásné," byl Jadrný potěšen.

Jeho hráči dodrželi všechny taktické pokyny, které si před utkáním řekli. Klíčový se ukázal první gól Beilnera. „Pak to domácí museli otevřít a Lukan je za to potrestal. Jsme rádi za tři body i za skvělý start do jara," připomněl Jadrný devět dětmarovických bodů ze tří zápasů.

Slavia Orlová – SK Dětmarovice 0:2 (0:0)

Branky: 65. Beilner, 78. Lukan. Rozhodčí: Tabášek – Kotala, Dudek. ŽK: 0:3. Diváci: 465.

Orlová: Pacanovský – Lisický, Věčorek, Mleziva – Papuga (71. Dzida), Cigánek, Klimas, Vybíral, Kroček (83. Suchánek) – Urban (88. Bielan), Grygar (64. Velký). Trenér: Jarmil Kopel.

Dětmarovice: Kotrla – Stanowski, Šrámek, Hrdlička, Káňa (54. Ristovský) – Beilner, Hrtánek (90. Popek), Zahatlan, Uher (76. Piecha) – Lukan (85. J. Ligocký), Skotnica. Trenér: Josef Jadrný.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nemusí zveřejňovat celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, domova i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi.
Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Po připojení si tak můžete Deník v plném znění přečíst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.