Fotbalisté ostravských Heřmanic přijeli do Dětmarovic jako lídr tabulky, ale po utkání odjížděli domů už jako druzí. Svěřenci trenéra Josefa Jadrného porazili favorita 1:0.

Skutečně favorita? „Já myslím, že ano. Nám odešel Zbyněk Pospěch a to je přece jen osmnáct branek. To musí být znát,“ uznal trenér Jadrný. Vítězství však nalilo jeho hráčům do žil novou dávku optimismu. „Samozřejmě se o postup ještě popereme, ale hlavním favoritem zůstávají Heřmanice,“ doplnil.

Hokejistky Karviné (v černém) proti Slavii Praha.
Karvinské hokejistky padly se Slavií. Jsou stříbrné

Dětmarovičtí museli přes zimu překopat herní systém, který na podzim uzpůsobili právě ostrostřelci Pospěchovi. „Vrátili jsme se k tomu, co jsme hráli loni,“ přiznal Jadrný.

Herní schéma 4-2-3-1 však nemuseli hráči dlouho oprašovat. „No, musím říct, že mě kluci opravdu mile překvapili. Takticky to zvládli fakt skvěle,“ chválil Jadrný.

Před utkáním měl trochu obavy, jak se budou jeho svěřenci prezentovat. Příprava totiž nebyla ideální. „Byla spíš strašná, naopak na Heřmanice pěl každý chválu. V kabině jsem ale mužstvu řekl, že příprava je jedna věc a soutěž druhá. Na hřišti to může vypadat jinak. A vypadalo,“ usmíval se Jadrný.

Dětmarovice (v bílém) porazily Heřmanice 1:0.Zdroj: Tomáš Januszek

Domácí měli už v první půli dvě tutovky, Macko i Siekiera byli sami před gólmanem Andrejkem a přehazovali jej. Jenže přehodili i bránu.

Domácí příkladně bojovali a odměny se dočkali deset minut před koncem, kdy se po centru Macka prosadil hlavou nejmenší muž na hřišti Jan Uher. „Dobře to zavíral na zadní tyči,“ doplnil trenér.

Ostravané mohli srovnat v 87. minutě, ale gólman Stach spoluhráče podržel a tutovku Šimáčkovi zneškodnil.

Velikonoční městečko v centru Havířova.
OBRAZEM: Velikonoční městečko v Havířově zahájilo

„Nula vzadu se cení,“ uznal Josef Jadrný. Zvlášť proti dobře připravenému soupeři, který střílí spoustu branek. Jak na tom dětmarovický tým po zimní pauze doopravdy je, to ukáže už další zápas, protože po druhém nejlepším útoku soutěže prověří Dětmarovice ten vůbec nejlepší. Jadrného ekipa míří do Čeladné. 

SK Dětmarovice – FC Heřmanice 1:0 (0:0)

Branka: 87. Uher. Rozhodčí: Šimeček – Tabášek, Smetana. ŽK: 2:4. Diváci: 268.

Dětmarovice: Stach – Derík, Hrtánek, Mleziva, Holý – Škuta, Siekiera (63. Zahatlan) – Uher (88. Nitka), Kurušta, Macko (80. Kondziolka) – Tomáš (84. Ristovský). Trenér: Josef Jadrný.

Nemocnice Karviná-Ráj.
Do nemocnic v Karviné, Orlové a Havířově už můžeme na návštěvu