V sobotu si soubor trenéra Lubomíra Vlka připsal do vyrovnané tabulky další bod za remízu 1:1 s Hlučínem. „Ale je to ztráta. Inkasovat v předposlední minutě, to je prostě pech," neskrýval Mariusz po utkání zklamání.

Doma by se v takto vyrovnané soutěži mělo vyhrávat, souhlasíte?
„Samozřejmě, do každého utkání nastupujeme s tím, že chceme tři body, ale domácí ztráty jsou více znát. Takové vždycky zamrzí, ale je třeba uznat, že Hlučín hrál dobře a také my jsme už získali pár bodů navíc v posledních minutách. To je prostě fotbal. Někdy dává, někdy bere. Dneska nám vzal."

Není ale těch ztrát v poslední době už hodně?
„Taky se mi zdá. V tabulce jsme mohli mít dobrých šest sedm bodů navíc. Ale zbytečně ztrácíme, jako třeba naposledy se Zábřehem. Vedeme, ale necháme si dát dva hloupé góly a dva body jsou fuč."

Hlučín si z Orlové odvezl také bod. Zaslouženě?
„No, raději bych byl, kdyby nezaslouženě prohrál… Ale asi jo, hrál dobře a my jsme se do koncovky zase tolik nedostali. Ne, že bychom šance neměli. Jenže bez gólu nemůžete pomýšlet na výhru."

Do Orlové jste přišel z klubu Beskid Andrychów. Proč jste se rozhodl pro toto angažmá?
„Chtěl jsem zkusit zase něco jiného. V Andrychówě jsem byl deset let, sám jsem cítil, že potřebuji změnu a naskytla se tahle šance. Moc jsem se nerozmýšlel, je mi šestadvacet a podobná možnost už taky nemusí přijít."

S vlastním působením v Orlové jste spokojen?
„Docela ano, teď ještě, aby v klubu byli spokojeni se mnou (smích). Škoda, že nejsme v tabulce o něco výše. Vím, že je soutěž extrémně vyrovnaná, ale být o tři čtyři pozice výše, hned by to vypadalo jinak. Každý kouká spíš na tabulku."

Cel rozhovor v úterním vydání Deníku