Zraněním bohužel není konec. Proti Uničovu musel nuceně střídat i bojovník Žižka. „O víkendu jedeme do Hulína a bereme s sebou i dva hráče z béčka. Jeden z gólmanů bude navíc připraven naskočit normálně do pole," přibližuje obrovské problémy se sestavou orlovský kouč Josef Jadrný, asistent trenéra Bohuše Kelera.

Podobně jako proti Kroměříži nezachytila Orlová začátek zápasu a brzy inkasovala. „Úvodní gól je prakticky pokaždé určující. Pro nás tedy bezesporu, protože pokud inkasujeme, už nevyhráváme," přiznal Jadrný.

Orlovští se pak na těžkém terénu snažili skóre dorovnat, ale místo toho inkasovali znovu. „Ten první poločas nebyl z naší strany podařený. Uničov hrál dobře, zaslouženě vedl. My jsme předvedli špatný výkon, i když o něco lepší než minule s Kroměříží. Tam jsme hráli fakt hrozně," porovnával Jadrný.

Předchozí duel s Kroměříží byl tomu středečnímu podobný i v tom, že po změně stran slávisté zabrali a nejen, že mohli vyrovnat, mohli také skóre zcela otočit. „Uničov se po přestávce dostal už jen k jedné větší šanci. My měli minimálně tři tutové, ale skóroval jen Švrček. Je to škoda, mohli jsme tu bídnou jarní bilanci alespoň trochu vylepšit. V tuto chvíli můžeme být moc rádi za ty podzimní body, jinak bychom se ještě strachovali o udržení," upozornil Jadrný.

I on si už vyloženě přeje, ať je konec sezony. „Vždy jsem si myslel, že pro hráče je lepší hrát než trénovat, ale těch dohrávek už jsme měli fakt moc a při tom našem úzkém kádru a spoustě zranění je pro kluky doslova útrpné dohrávat pořád nějaké zápasy. Kdyby třeba kluci nechodili normálně do práce, tak by se to ještě nějak dalo vydržet, ale takto je to pro ně už opravdu skoro k nevydržení," objasňuje orlovský trenér.

A protože vše souvisí se vším, jednou z příčin slabých jarních výsledků Orlové je i nestálost sestavy. „Kluci jsou zranění, nedoléčení, jednou nastoupí ten, pak onen, protože ten další nemůže. Mícháme s jednotlivými posty a to souhře mančaftu určitě neprospívá. Pamatuji si, jak jsme v divizi odehráli celé jaro prakticky s třinácti hráči. Teď zažíváme úplný opak. Aspoň, že už to máme konečně za sebou. Zbývá výjezd do Hulína a domácí rozlučka se Slováckem B. V létě si pak musíme sednout a začít zase od začátku, protože tohle se fakt nedá," zakončil s unaveným úsměvem Josef Jadrný.

Slavia Orlová – SK Uničov 1:2 (0:2)

Branky: 63. Švrček – 4. Žmolík, 28. Jeřábek. Rozhodčí: Vostrejž – Šenkýř, Boček. ŽK: Krč, Ulma, Heinz (všichni U). Diváci: 41.

Orlová: Szarowski – Žižka (28. Míšanec), Švrček, Kaizar, Silveira – Václavek (81. Urban), Kovář (62. Pražák), Perič, Keresteš, Hanus – Kopel. Trenér: Bohuš Keler.

Další zápas hraje Orlová v sobotu v Hulíně.