Soupeř ze Zábřehu, vedený exkarvinským koučem Jiřím Balcárkem, se totiž v Orlové představil jako velmi těžký a zkušený protivník. „Bylo to náročné utkání. Zábřeh hrál velmi dobře, svými kvalitami bych ho přirovnal zhruba k Frýdku nebo Prostějovu. Je to silný tým," uznal jeden z orlovských koučů Josef Jadrný.

Zábřeh přijel do Orlové s bývalým hráčem Olomouce Komárkem, nebo Heidenreichem (naposledy I. slovenská liga v Prešově), ale prakticky jako všechny hostující celky se v první půli bránil vytrvalému náporu slávistů.

Domácí měli několik šancí, ale trefil se až Perič, kterému to v poslední době pálí. Zábřeh srovnal v nástupu do druhé půle a když se v 62. minutě trefil i Pospíšil, museli domácí zariskovat a začali hrát na tři útočníky a jen tři beky. Risk se nakonec vyplatil, po signálu z přímého volného kopu našel Švrček na zadní tyči Sobalu a ten se nemýlil – 2:2. „Je to spravedlivá remíza, proti Zábřehu jsme se obtížně prosazovali a ne vždy to prostě doma vyjde na vítězství," dodal Jadrný.

Slavia Orlová – SK Zábřeh 2:2 (1:0)

Branky: 37. Perič, 89. Sobala - 49. Šichor, 62. Pospíšil. Rozhodčí: Vostrejš, žluté karty: 2:2, diváci: 370.

Orlová: Rohel – Vlk, Švrček, Kaizar, Bochňák (81. Kopel) – Pražák (67. Václavek), Sobala, Hanus (72. Jonek), Žižka – Kovář, Perič. Trenér: Lubomír Vlk.

Další zápas hraje Orlová v sobotu v Třinci.


#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#