Na startu stojí i čtveřice regionálních zástupců, z nichž nejlépe si na tom stojí fotbalisté Karviné. Ti na úvod jara míří do hlavního města k souboji s nováčkem soutěže Vyšehradem.

Nenechte se mýlit. Pražský nováček sice hraje o udržení v soutěži, ale přes zimu významně posílil. „Na můj vkus hodně zajímavě," uznal i trenér Karviné Jozef Weber. Zkušeného Kučeru trénoval ještě v Jablonci, ze Slavie přišel forvard Vyhnal, do útoku získali Pražané dalšího bijce Strnada, který mužstvo přivede na hřiště s kapitánskou páskou. Starty v obou pražských „S" má Volešák a do hlavního města se po úspěšném působení v Karviné vrátil i Růžička. Také další jména na soupisce Vyšehradu vypadají slibně (Šindelář, Polanský, Mareš).

„Tohle pro nás bude hodně těžký zápas," větří Weber komplikace. Jedním dechem ale dodává, že mužstvo je zase o rok zkušenější. „Máme pořád v živé paměti to, jak jsme loni na jaře zkolabovali v Kolíně. Po tom zápase jsem ještě další tři dny nespal," přiznal Weber a moc by si přál, aby se něco podobného neopakovalo a Karviná odstartovala výhrou a ne bezbrankovou remízou.

„Stojí proti nám ale mnohem silnější soupeř, než byl loni Kolín. Na druhou stranu to znamená, že se kluci budou muset vybičovat k maximálnímu úsilí, a to je zase dobře," přemítá kouč MFK OKD.

Protože se Karviná netají postupovými ambicemi, musí zákonitě počítat s tím, že se na ni během jara všechna mužstva náležitě připraví. „Však jsme to také hráčům několikrát zdůraznili. Všichni se proti nám nahecují, bude to obtížné jaro, ale jdeme do toho s tím, že si chceme splnit ligový sen," říká Weber.

Na Žižkově, kde Vyšehrad hrává domácí zápasy, nečeká, že by Karviná měla hrát nějakého „zanďoura". Ostatně, nehrála to ani na podzim. „Ofenzivní fázi máme silnou, proč toho nevyužít. Nebudeme vyčkávat, budeme chtít být aktivní. Otázkou samozřejmě je, co nám soupeř dovolí, protože na tom hřišti nejsme sami. Ale určitě se budeme snažit o vstřelení více gólů," slíbil Weber, který má k dispozici kompletní kádr. Sestavu ale logicky prozradit nechtěl. „Z přípravných zápasů se dá něco vysledovat," pousmál se závěrem.