Běhaví hosté z Vlašimi domácího favorita v první půli překvapili. Hýřili pohybem, neztráceli a bojovali. Domácí se sice snažili kombinovat, ale začalo se jim to dařit až zhruba po dvaceti minutách a v konečném výsledku nevymysleli nic.

„Náš vstup byl opravdu aktivní, Jícha měl dokonce na hlavě gól. V první půli jsme byli lepší," souhlasil vlašimský trenér Martin Hašek a za pravdu mu dal i domácí kouč Jozef Weber. „Vlašim byla rychlejší, až jsem byl překvapený, že naši byli tak nervózní. Možná ten první domácí zápas a tlak napravit dojem z Opavy na nás dolehly. Každopádně tam nebyla žádná lehkost a nemohli jsme se prosadit ani silou nebo zarputilostí. Prostě jsme na to neměli," byl i Weber nemile překvapen, stejně jako diváci.

„Obvykle se nám daří dostat lidi do varu vydařeným nástupem. Dneska museli čekat až na posledních třicet minut, kdy jsme už v tom potřebném tlaku byli, ale ten jsme na soupeře chtěli vyvinout už na začátku," vysvětloval Weber.

Pomohly všechny tři změny v sestavě, hra domácích ožila. „Dostali jsme se pod tlak. Přestali jsme být úspěšní v osobních soubojích, k tomu jsme ztráceli míče," připustil Hašek. „Zatlačili jsme Vlašim, ale gól nám dlouho nebyl souzený. Říkal jsem si, že to je určitě za tu prošustrovanou první půli. Střílel hlavně Bůďa (Lukáš Budínský), i kluci na lavičce říkali, že mu dneska není přáno. Nakonec ale rozhodl. Paradoxně jsme uspěli po naší nejméně nebezpečné šanci ve druhé půli," odechl si Weber.

Červená pro Budínského

Klíčovým okamžikem se stala červená karta pro hostujícího brankáře Viktora Budínského, který vyběhl daleko z brány a mimo pokutové území zahrál podle sudího Orla rukou. „Zahrál hrudníkem. Zbytek zápasu se už samozřejmě odehrával podle toho, že jsme hráli oslabeni. A to už jsem tou dobou chtěl mít na place někoho jiného, naštěstí jsme si třetí střídání ještě rozmysleli, jinak bychom byli úplně nahraní," poznamenal Hašek.

Karvinští fotbalisté (v bílém) vydřeli výhru nad Vlašimí.

Takto mohl do hry nasadit aspoň druhého brankáře. „Přesto jsme to mohli dobránit ke konečné remíze, bohužel se nám tam pak dostal za záda Budínský. Karvinští to sehráli dobře, bylo to fotbalové, bohužel celá situace se odehrála po rohu, který nebyl," pokrčil rameny Hašek.

Jeho tým doplatil na to, že nestřílí góly. „To je pravda, tyto zápasy jsou hodně o prvním gólu a my jej nedali. Potřetí na jaře jsme vyšli střelecky naprázdno. Bohužel nemáme ve svém středu žádného Alana Shearera (bývalý kanonýr Newcastlu a Anglie), ani Davida Lafatu. Jsme jen ve druhé lize," pousmál se Martin Hašek.

Domácímu kouči Weberovi naopak udělali radost domácí mladíci. „Povedla se střídání, věděli jsme, že po tom prvním poločase potřebujeme naši hru oživit. Proto mi udělal radost Panák, který to naplnil a ještě mohl svůj výkon završit gólem. Ale dobře, ukázal, že má potenciál. Líbili se mi i Puchel a Budínský, ti snad byli u všeho nebezpečného," chválil Weber.

MFK OKD Karviná – FC Sellier & Bellot Vlašim 1:0 (0:0)

Branka: 90+5. L. Budínský. Rozhodčí: Orel – Hock, Antoníček. ŽK: Janda, Vondra, Nguyen, Nový, Pimpara, Vebr (všichni V). ČK: 76. V. Budínský (V). Diváci: 1 245.

Karviná: Pindroch – Růžička, Dreksa, Hošek, Eismann – Janečka – Moravec (61. Fiala), L. Budínský, Glaser (46. Panák), Puchel – Pospěch (46. Urgela). Trenér: Jozef Weber.