„On je sice fakt, že bodujeme, ale na tabulce to zatím vidět není. Ta je tak vyrovnaná, že budeme muset dvakrát zvítězit, aby se to nějak projevilo," usmíval se po příjezdu z Brušperku trenér Stonavy Josef Čermák.

Z utkání na půdě silného soupeře měl oprávněně obavy. Jednak domácí na vlastním hřišti body neztrácejí, jednak byl stonavský tým poměrně oslaben. „Jeli jsme tam s jedenácti hráči do pole a jediným náhradníkem Aniolem, který měl horečku" přibližoval Čermák.

Navíc se domácí dostali už v první minutě do vedení. „V tu chvíli jsem si řekl, že to mančaft buď položí a odvezeme si pětku, anebo naopak nakopne. Naštěstí platilo to druhé a kluci začali po hřišti neuvěřitelně jezdit," byl Čermák mile překvapen výkonem svých hráčů.

Brušperk do toho sice šel naplno, protože chtěl utkání brzy rozhodnout, ale branku nedal. I díky Pacanovskému v bráně, který spoluhráče zase podržel. „To nám umožnilo dostat se relativně brzy zpátky do zápasu a musím přiznat, že kluci makali na sto deset procent. Najednou jsme Brušperk přehrávali," divil se kouč Stonavy.

Kdyby mladý Zachata proměnil své dvě tutovky, které měl, musela Stonava vyhrát. „Ještě je mladý, situace nevyřešil dobře, ale zastoupil ho aspoň Macko. Opravdu musím před klukama smeknout, jak zápas zvládli. Dokázali mně, i sami sobě, že to fotbalisté jsou. Teď to jen potvrdit," přál si před pokračováním soutěže Josef Čermák.

SK Brušperk – SK Stonava 1:1 (1:0)

Branky: 1. Zajac – 47. Macko. Rozhodčí: Podracký. ŽK: 0:3. Diváci: 60.

Stonava: Pacanovský – Skřížovský, Geršl, Škuláň, Hančin – Feber (77. Aniol), Kluz, Kisel, Macko – Zoller, Zachata. Trenér: Josef Čermák.

Další zápas hraje Stonava v sobotu Raškovicemi.