Hosté zatím měli ze vzájemných zápasů s okresními konkurenty (Stonava, Albrechtice, Lutyně) stoprocentní bilanci, čili devět bodů, ale ve Stonavě tvrdě narazili.

„Tohle jsem vůbec nečekal a mohu si jen přát, aby to byla výjimka. Hráli jsme strašně a nezasloužili jsme si ani bod," sportovně uznal trenér Datyní Zdeněk Menoušek, jehož tým na podzim rozdával okresním sousedům debakly. Že by se na jaře karta obrátila? „Nestrašte," zasmál se Menoušek.

Je fakt, že domácím zápas vyšel. „Těší mě, že jsme výkonem navázali na předchozí zápas ve Vratimově, kde jsme přišli o tři body až v nastavení. Tentokrát už to vyšlo, zadní čtyřka pracovala opět spolehlivě a čisté konto nám udělalo radost. Datyně patří k tomu lepšímu, co je v soutěži k vidění, takže tři body se určitě cení," uznal domácí trenér Lukáš Hojdysz, který po zimní přestavbě svému týmu věřil, ale že vyhraje 4:0, to nečekal ani on.

„Vyšla nám první dvacetiminutovka, kdy jsme dvakrát skórovali po standardkách. On ten terén byl dost hrbolatý, což našemu technickému týmu moc nevyhovuje, ale pokoušeli jsme se i tak o kombinaci. Úvodní góly jsme ale dali ze vzduchu," rekapituloval hlavičky zkušeného Fraita.

U té první reklamovali havířovští hosté ruku, ale situace byla tak nepřehledná, že ji pořádně nemohl vidět skoro nikdo. „Myslíme si, že tam ruka opravdu byla, ale každopádně jsme udělali velké hrubky při obou standardkách a Stonava nás potrestala. Ani nám ten hrbolatý terén nesvědčil, nejsme vyznavači nakopávaných míčů a kombinovat na tomhle nešlo," pokrčil rameny Menoušek.

Fotbalisté Stonavy (žluté dresy) porazili doma kolegy z havířovských Datyní.

Domácí hráli celý zápas v pohodě a na rozdíl od soupeře stříleli góly. „Náš střed pole ve složení Graňák – Dittrich – Juroszek je na tuto soutěž nadstandardní. Pokud budeme na zápasy mít všechny tři pohromadě, nemám obavy, že bychom neměli dělat výsledky," chválil stonavský trenér Hojdysz.

To datyňský Menoušek slova chvály hledal marně. „Dneska to nešlo prostě nikomu. Chyběla nám bojovnost, nasazení, agresivita, zkrátka všechno. Každý z hráčů se svezl se špatným výkonem celého týmu. Doufám, že jsme si tohle vybrali pro celé jaro," kroutil hlavou po zápase.

SK Stonava – TJ Dolní Datyně 4:0 (2:0)

Branky: 17. a 19. Frait, 52. Šuster, 88. Juroszek. Rozhodčí: Szkuta – Pasterčák, Hrubý. ŽK: 2:5. Diváci: 80.

Stonava: Gaszczyk – Sochora, Wojnarovský, Frait, Hančín – Edr, Juroszek (89. Zachata), Dittrich, Graňák, Zielonka (82. Hojdysz) – Šuster. Trenér: Lukáš Hojdysz.

D. Datyně: Svatoš – Rohel (75. Švrčina), Neuman, Batiha, Masopust – Vlček, Miczka – Kubiena, Tomašák, Stebel – Baláž (61. Kulhánek). Trenér: Zdeněk Menoušek.