Ten Stonavským zařídil z úplně poslední akce utkání Malúš.

Trenér Stonavy Karel Sochora řešil před utkáním spoustu absencí, a tak nebylo zbytí – do základu po delším čase nominoval i sám sebe. Hosté tudíž nastoupili v obraně s nejstarší stoperskou dvojicí ve střední Evropě Wojnarovský – Sochora. Dohromady jim je 82 let.

Stonavští měli Dobrou načtenou. Vědomi si její síly při standardkách, soustředili se hlavně na to, aby je nevyráběli. „Dobrá tam má pár urostlých hráčů, kteří do standardek dobře chodí, na to jsme si dávali pozor," potvrdil Sochora.

Jeho svěřenci měli v první půli kombinačně navrch, ale jedinou tutovku poločasu si vytvořili domácí. Gaszczyk ale spoluhráče při pokusu Figury podržel.

Na druhé straně se po Kubienově přihrávce řítil na bránu Malúš, zezadu jej stáhl kapitán Dobré Šmahaj a viděl červenou kartu. „Je to jejich důležitý hráč. Myslel jsem, že nám to pomůže a s převahou jednoho hráče v poli soupeře udoláme. Ale moc jsme si s tím neporadili," přiznal Sochora.

Občas to v takových případech bývá tak, že se oslabený soupeř semkne a bojuje jako o život. To poznala i Stonava. „Domácí opravdu jezdili po zadku, víc si za tím šli. Nám se navíc nedařilo hrát tak, jak jsme chtěli, vůbec jsme nevyužívali kraje hřiště. Bylo to pomalé a domácí se vždy stihli včas zformovat," popisoval Sochora utkání.

Vše se zkomplikovalo v 63. minutě, kdy se Figura přece jen prosadil. Stonava se pak snažila soupeře přetlačit, ale byla to snaha bezzubá. Až v posledním možném okamžiku dal Zoller průnikovou přihrávku Malúšovi a ten zařídil svému týmu bod. Vzápětí se pískal konec.

„Po takovém průběhu musíme ten bod vzít všemi deseti," připustil Sochora.

Sokol Dobrá – SK Stonava 1:1 (0:0)

Branky: 63. Figura – 90. Malúš. Rozhodčí: Takáč – Pobořil, Čuba. ŽK: 3:2. ČK: 41. Šmahaj (D). Diváci: 126.

Stonava: Gaszczyk – Mančař, Wojnarovský, Sochora, Němec – Kratka, Graňák, Dittrich, Kubiena – Zoller, Malúš. Trenér: Karel Sochora.