O dva ze tří gólů se postarali stopeři Kubista s Jovanovićem. Jelikož posledně doma rozhodl pravý bek Růžička, je nyní řada na kapitánovi Eismannovi, poslednímu ze stabilní jarní obranné čtyřky…

„Ty góly, to byla nedůslednost našich zadních řad, ve kterých chyběl Dreksa. Ten si z posledního utkání odnesl čtyři stehy nad obočím, dneska jsme ho postrádali. Je to náš nejzkušenější obránce, řídí to tam vzadu, ale to pochopitelně ostatní neomlouvá," poznamenal po zápase znojemský kouč Ludevít Grmela.

Karviná jeho tým přehrála kombinací i důrazem. Hosté s blížícím se koncem soutěže už především zkoušejí. „Už jsem to avizoval. Vzhledem k sezoně, jakou prožíváme, je dobré vidět v akci i další hráče. Dneska rozhodly ty dvě standardky, po kterých soupeř skóroval, jinak si myslím, že jsme s Karvinou celkem drželi krok," dodal Grmela.

Karvinští fotbalisté (v bílém) doma porazili neškodné Znojmo 3:1.

Karvinský trenér Jozef Weber byl naopak spokojen. „Škoda té kaňky v závěru, ten gól jsme si mohli odpustit, ale byly tam dvě po sobě jdoucí chyby. Dneska nás v ofenzivě zachránili obránci, kteří to střelecky vzali na sebe, ale takhle to donekonečna zvládat nemůžeme. Ofenzivní hráči se musí probrat," narážel kouč MFK OKD na poslední zápasy, v nichž se útočníkům Karviné moc nedařilo.

I domácí trenér v průběhu týdne avizoval změny, nakonec udělal ale jen jednu. „Dívali jsme se ještě znovu na video a náš výkon z první půle v Opavě byl kompaktnější, proti určitým typům hráčů Znojma to mohlo nést ovoce a to se nakonec i potvrdilo. Soupeř si toho moc nevytvořil, vlastně nic, i když v poli hrál kombinačně slušně. Nás těší, že jsme se konečně prosadili střelecky. Závěr soutěže si můžeme užít, ovšem zodpovědnost tam být musí taky," upozornil Weber.

MFK OKD Karviná – 1. SC Znojmo FK 3:1 (1:0)

Branky: 44. Kubista, 49. Jovanovič, 79. Tarczal – 89. z pen. Pázler. Rozhodčí: Proske – Antoníček, Caletka. ŽK: Růžička (K). Diváci: 700.

Karviná: Pindroch – Růžička, Kubista, Jovanović, Eismann – Daníček, Janíček (73. Tarczal) – Fiala, Juřena, Puchel (78. Knötig) – Urgela (81. Panák). Trenér: Jozef Weber.