Fotbalisté Karviné prohráli v úterý ve čtvrtfinále domácí pohárové soutěže na Slavii 0:5, když trenér MFK František Straka dal příležitost hráčům širšího kádru.

„To byl náš záměr. Vědomi si síly Slavie i naší situace, kdy je potřeba veškeré koncentrace na to, abychom pro Karvinou udrželi nejvyšší soutěž, jsme udělali deset změn v sestavě. Navíc jsem si mohl udělat obrázek o dalších hráčích v akci. Pro ně to musela být proti Slavii velká škola. Ať soupeř postaví na hřiště jakoukoliv jedenáctku, pokaždé tam bude mít obrovskou kvalitu,“ uznal František Straka po utkání.

Karvinští (v zelenkavém) podle očekávání na Slavii nestačili.
Debakl. Náhradníci bojovali sympaticky jen poločas

V akci tak viděl především náhradníky, a třeba i mladého dorostence Martina Vlachovského. „Zápas mi hodně ukázal. Bylo pro mě důležité vidět je v akci, i když jsem věděl, že jdeme do rizika. A třeba Martin mě příjemně překvapil. Výkonnostně ještě není tak daleko, ale ta zkušenost je k nezaplacení. Je důležité těmto klukům dát prostor se oklepat,“ vysvětlil Straka.

Zmínil také, že zápas se mohl vyvíjet jinak, kdyby střela Bukaty neskončila na tyči, ale v brance Slavie. „Asi by to bylo jiné, ale Slavia by si to i bez toho uhrála. Spíš mě mrzí výška porážky, protože čtyřikrát jsme domácím na gól nahráli,“ štvaly Straku další banální chyby v defenzivě.

RC Havířov - ARC luridica Praha.
Ragbisté Havířova se na body nadřeli
Dorostenci Havířova mají za sebou velmi úspěšnou sezonu.
Dorostenci Havířova smolně vypadli. Zaslouží respekt