Kvůli sobotní svatbě havířovské opory Petra Tomašáka se utkání odehrálo po vzájemné dohodě obou klubů už v pátek a rozhodně se bylo na co dívat. I v prvním poločase, kdy žádná branka nepadla.

„To sice nepadla, ale obě mužstva si vytvořila solidní šance. Poločas mohl skončit přinejmenším 2:2. Kluci chtěli hrát, byl to dobrý fotbal," souhlasil trenér Albrechtic Tomáš Vychopeň.

„My jsme v tom prvním poločase nehráli moc dobře v obraně. Byly tam chyby, špatně jsme obsazovali protihráče," poznamenal trenér Havířovanů Radek Nešpor. „Dokud jsme měli síly, tak jsme stačili," doplnil svého kolegu Vychopeň.

V derby v I.A třídě se z výhry nad Albrechticemi (v bílém) radovali hráči Dolních Datyní.

Baníkovci se po změně stran ujali vedení po Neumanově ruce a penaltě Wojtyny, který svou dělovkou málem přizabil gólmana Vasilka v bráně. Pak ale domácí nepochopitelně odešli ze hřiště. „My totiž netrénujeme. Hrajeme okresní poháry a zápasy, kluci chodí do práce, takže netrénujeme a bez tréninku se vyhrát nedá," měl jasno o příčině půlhodinového výpadku Tomáš Vychopeň.

V derby v I.A třídě se z výhry nad Albrechticemi (v bílém) radovali hráči Dolních Datyní.

Poukázal i na předešlé utkání v Šenově, kde jeho celek rovněž vedl, aby nakonec prohrál 1:3. V derby to bylo ještě o jeden gól horší. „Kombinačně jsme Albrechtice přehráli, to je pozitivní. Kombinační hra je nám vlastní, tou chceme mít navrch. Těší mě, že kluci vyvážili tu prohru s Lutyní. My si šance obvykle vytváříme, ale musíme je taky proměňovat. Dneska se to naštěstí povedlo. Možná to bylo dáno i tím, že jsme hráli venku a ne doma. Máme malé hřiště a hraje se nám tam hůř," odkryl Nešpor jednu zajímavost.

Baník Albrechtice – TJ Dolní Datyně 1:4 (0:0)

Branky: 51. z pen. Wojtyna – 78. a 85. Sikora, 58. Dolák, 81. Kubiena. Rozhodčí: Fanc. ŽK: 0:5. Diváci: 140.

Albrechtice: Hekera – Kroužek, A. Věčorek, Wojtyna, Žyla – Novák, Široký, Dorozlo, Pařík (84. Korzeniowski) – Béreš (86. Kociolek), T. Věčorek. Trenér: Tomáš Vychopeň.

D. Datyně: Vasilko – Neugebauer, Neuman, Dolák (89. Baláž) – Miczka, Pištěk (58. Antl), Tomašák, Vlček, Vandriak, Kubiena – Kulhánek, Sikora (87. Horňák). Trenér: Radek Nešpor.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.