Ostravané o svém zaslouženém vítězství 2:0 rozhodli ve druhém poločase brankami Oleše a Bystrého. Zvlášť druhý jmenovaný odehrál velmi dobrý zápas.

„Chtěli jsme Těšín napadat už na jeho polovině a tím mu znepříjemnit rozehrávku, což se podařilo. Po zisku míče jsme rychle vyráželi do útoku a využívali děr v obraně," popisoval své záměry s hrou i výsledkem spokojený vítkovický trenér Petr Samec. „Vzhledem k tomu, jak byl soupeř zatažený, tak mi připadalo, že domácí jsme spíše my," dodal s úsměvem.

Do toho příliš nebylo domácímu kouči Pavlu Smatanovi, který zklamání z výsledku neskrýval. Nicméně hra, jakou se Vítkovice proti jeho týmu prezentovaly, ho vůbec nepřekvapila. „Viděl jsem je ve Frýdku a tam hrály podobný aktivní fotbal. Také si vytvářely spoustu šancí. Tady jich tolik neměly, ale přesto daly dva góly. Byly lepší a zaslouženě vyhrály," uznal Smatana sportovně.

Ostravané zamířili za výhrou více než dvacet minut před koncem, když se domácí dopustili ztráty ve středu hřiště, míče se zmocnil Voznica, posunul jej do strany na Bystrého, jehož několikátý centr v zápase tentokrát proměnil v gólovou hlavičku Oleš. Sám velmi agilní Bystrý pak dvě minuty před koncem stanovil skóre na konečných 2:0.

Domácím chyběl pravý bek Kormanec a ze začátku zápasu také útočník Zábelka. „Přišel později z práce," ozřejmil jednoduchý důvod jeho absence trenér Smatana. V sestavě ho tak nahradil mladý Lojek.

IRP Český Těšín – MFK Vítkovice 0:2 (0:0)

Branky: 69. Oleš, 88. Bystrý. Rozhodčí: Picmaus. ŽK: 0:0. Diváci: 90.

Český Těšín: Klepek – Bolek, Przyczko, Rac, Rusek – Kantor – Nowak, Pařenica, Mendrok, Hradečný – Lojek (56. Zábelka). Trenér: Pavel Smatana.

Další zápas hraje Č. Těšín v neděli v Polance.


#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#