IRP Český Těšín – SC Pustá Polom 0:0

Fotbalový klub z Těšína se v týdnu posílil o někdejšího ligového borce Bohemians či druholigové Karviné Martina Opice, ale potvrzení na nejžhavějšího adepta postupu do divize si v sobotu nevystavil. Těšíňanům překvapivě statečně vzdorovala Pustá Polom, která se představila na jejich hřišti ve vynikajícím světle.

„Polom hrála opravdu výnorně. Vůbec jsme se proti ní nemohli prosadit. Před týdnem na nás Poruba vyrukovala s organizovanou hrou, ale Polom na tom byla ještě mnohem lépe. Připravili se na nás opravdu perfektně,“ uznal sílu soupeře zklamaný trenér IRP Dalibor Damek.

Jeho tým měl v utkání herně navrch, ale šancí si moc nevytvořil. V té první obrovské Opic neuspěl a pak už to bylo hlavně o dobývání vzorně fungující defenzivy soupeře. Je tak trochu paradoxem, že ačkoliv Těšín na jaře ještě neinkasovali, tabulkou se propadli na páté místo. „Blíž výhře jsme měli v Porubě než dnes. Ale je to pro nás pro všechny aspoň dobrá zkušenost. Je vidět, že krajský přebor je skutečně velmi kvalitní soutěží. Boj o postup bude napínavý až do úplného konce,“ je si jist trenér Damek už nyní.

Rozhodčí: Čuba, žluté karty: 2:2, diváci: 250.

Č. Těšín: Klepek – Kormanec, Buzek, Rac, Sporysz – Mendrok (70. Šmahaj), Kantor, Siegl, Hradečný – Opic (82. Przyczko), Zabelka (62. Groš). Trenér: Dalibor Damek.

Další zápas hraje Č. Těšín v neděli v Oldřišově.
 

Do trafiky už ráno pro Deník spěchat nemusíte. Přečtěte si své noviny v počítači, tabletu nebo mobilním telefonu. Nehádejte se s příbuznými o oblíbenou křížovku, ale vytiskněte si ji hned v několika exemplářích.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.