Beskyd Frenštát p. R. – IRP Český Těšín 1:3 (1:1)

Přesně před třemi lety se trenéru Daliboru Damkovi narodila dcerka Matylda. Jeho tým se tehdy dostal do čela tabulky. Kouzlo tohoto okamžiku nejspíš působí každé tři roky – Těšín totiž znovu na konci dubna vede soutěž. „Letos jsme na čele vůbec poprvé," upozornil kouč Těšína.

Přestože hosté ve Frenštátě nezažívali ideální fotbalové podmínky (strašný terén, vedro a vítr), dokázali nakonec po zlepšeném výkonu ve druhé půli vyhrát. Těšíňané v 39. minutě inkasovali, když po rohovém kopu zavěsil míč do vlastní sítě hlavou Sporysz. „Domácí sice do zápisu napsali jako střelce Bartoše, ale gól si dal jasně Sporysz," upřesnil trenér Damek.

Brankář Klepek byl tak na jaře vůbec poprvé překonán. Nicméně vlastním spoluhráčem, takže soupeřovým hráčem stále ne. Otráveným Těšíňanům poté pomohla náhoda. To když se v první půli z trávníku zničehonic vynořil ventil s kropením a začal zavlažovat. Hráči Těšína jako by po tříminutové prodlevě byli pokropeni živou vodou. Hradečný zajistil svým tahem na bránu penaltu a tu proměnil v závěru půle Siegl. Ve druhé půli už měli hosté navrch.

Branky: 39. vlastní Sporysz – 45(+2). z pen. a 87. Siegl, 50. Rac. Rozhodčí: Latoň, žluté karty: 0:1, diváci: 140.

Č. Těšín: Klepek – Buzek, Šlavka, Rac, Sporysz (51. Kormanec) – Groš, Kantor, Siegl, Hradečný (51. Mendrok) – Opic, Zabelka (58. Šmahaj). Trenér: Dalibor Damek.

Další zápas hraje Č. Těšín v sobotu s Janovicemi.

Do trafiky už ráno pro Deník spěchat nemusíte. Přečtěte si své noviny v počítači, tabletu nebo mobilním telefonu. Nehádejte se s příbuznými o oblíbenou křížovku, ale vytiskněte si ji hned v několika exemplářích.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.