Kvůli klimatickým podmínkám se hrálo na umělé trávě a fotbalistům se to moc nelíbilo. „Chápu je, raději by nehráli. Všichni jsme na utkání mrzli,“ přitakal trenér Těšína Richard Beneš. A mrzlo i hřiště.

V nefotbalových podmínkách se lépe pohybovali domácí, jejich aktivita vedla k vedoucí brance Folwarczného. Bílovec však nehrál špatně a po standardní situaci srovnal. „Soupeř byl fotbalový, chtěl hrát, takže jsme to neměli snadné. Paradoxně to byla jeho jediná standardka v první půli,“ vybavil si Beneš.

Úlohu všem hráčům ztěžoval vítr a terén, ve hře byla spousta nepřesností. Asi jako v televizním ligovém utkání Olomouc – Karviná.

Mrazivý byl i druhý poločas, ve kterém domácí bojovali, seč jim síly stačily. Důrazem a standardními situacemi nakonec zlomili odpor soupeře. Byrtus poslal v 76. minutě přímý kop do vinklu, Bílovečtí pak mohli srovnat, ale brankář Gradek jim zneškodnil tutovku a nakonec mu tři minuty před koncem pomohli i břevno.

„Zlaté body, je to dobrý vstup do jara v zimním počasí. Už teď víme, že další kolo ve Frenštátě hrát nebudeme, tak máme dva týdny na to, abychom se dobře připravili na Bruntál,“ poznamenal trenér Beneš.

FK Český Těšín – FC Bílovec 2:1 (1:1)

Branky: 22. Folwarczny, 76. Byrtus – 31. Tomášek. Rozhodčí: Kret – Ham, Vidlička. ŽK: 2:0. Diváci: 36.

Č. Těšín: Gradek – Bolek, Buzek, Rac, Byrtus – Vlachovič (90. J. Zogata), Sostřonek, S. Zogata, Hradečný (78. Kiška) – Mendrok – Folwarczny (85. Žebrok). Trenér: Richard Beneš.