„Už aby bylo po prázdninách, pořád to kvůli dovoleným, pracovním povinnostem a teď i zraněním nějak lepíme,“ povzdechl si trenér Těšína Richard Beneš.

I tak se jeho tým v Bruntále držel. „Postavili jsme to na defenzivě, hráli v bloku, zachytávali domácí akce. Bohužel nadstavba v podobě přechodové fáze nám už chyběla,“ připustil Beneš.

Po půlhodině hry dostali Těšíňané smolný gól, když střela Kyselého proletěla mezi nohama dvou českotěšínských borců a doplazila se Gradkovi do sítě.

Bruntál se dostal do pohody, slušně kombinoval a ve druhé části v tom pokračoval. Spolehlivá obrana Těšína mu ale nedovolila nic podstatného. „Pak přišla penalta, to jsme nezvládli takticky, naše blbost a domácí se dostali do dvougólového vedení. S tím už bylo těžké něco dělat, zvláště když nás smůla neopouští a pro zranění jsem musel třikrát střídat,“ kroutil hlavou Beneš.

V závěru mohl aspoň korigovat J. Zogata, ale svou šanci neproměnil, a tak Těšín nedal ani gól. Ze čtyř zápasů má pouze jeden bod.

„Ve středu nás čeká zkouška ohněm. Máme další zraněné a už nás moc nezbývá. Vůbec netuším, jak to postavíme,“ přiznal Beneš.

Ještě, že z Bohumína získali Těšíňané novou posilu na post stopera Petra Šišku. 

SO Bruntál – FK Český Těšín 2:0 (1:0)

Branky: 34. a 79. z pen. Kyselý. Rozhodčí: Lakomý – Vojkovský, Opěla. Bez ŽK. Diváci: 420.

Č. Těšín: Gradek – Matuszek, Rac (67. Jadamík), Byrtus, Bolek – J. Zogata, Šiška, Mendrok, Konečný (29. Malyjurek, 73. Podaný) – Michalisko, Kiška. Trenér: Richard Beneš.