„Už bylo načase. Na jaře jsme doma vyhráli jen úvodní, ještě březnové utkání. To bylo na umělce. Na přírodní trávě až teď. A to proti nám stál výše postavený soupeř," oddechl si trenér českotěšínských hráčů Pavel Smatana.

Jeho tým chtěl potvrdit tři body z Vítkovic, ale hlavně chtěl už konečně předvést vlastním divákům, že mu to nejde jen na cizích hřištích.

I přes špatný úvod se mu to povedlo. Blýskl se hlavně Polák Trybulec, který dal dva góly a k dalšímu přinutil hostujícího kapitána Valenčina, který si dal „vlastence".

Polanka hrála dobře, ale jednoduše dala méně gólů. „I tato výhra je výsledkem vyrovnaného kádru. Máme dvacet rovnocenných hráčů, a pokud je všechny udržíme, můžeme v příští sezoně pomýšlet mnohem výš," míní trenér Smatana.

IRP Český Těšín – SK Polanka n. O. 5:2 (3:2)

Branky: 26. a 72. Trybulec, 15. Christu, 23. vlastní Valenčin, 65. Mendrok – 13. M. Švabík, 33. J. Švabík. Rozhodčí: Ochodek. ŽK: 0:1. Diváci: 120.

Č. Těšín: Klepek – Zowada, Staník, Przyczko, Byrtus – Kantor – Nowak (63. Mendrok), Chlebek (80. Bolek), Koper – Trybulec (76. Lojek), Christu. Trenér: Pavel Smatana.

Další zápas hraje Č. Těšín v neděli ve Frenštátě p. R.


Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.