A k překvapivé výhře jim opět mnoho nechybělo. „Trochu jsem se obávala toho, aby tíha okamžiku na holky nedolehla a po senzačním vítězství nad Havířovem nedostaly třeba osmičku. Ale holky hrály opět s chutí a dobře. Po první půli jsme mohly vést o dva tři góly," přibližovala trenérka českotěšínského družstva Sylva Bajtková.

Je fakt, že úvodních deset minut bylo hodně opatrných. Brušperk přijel s tím, že počká, co domácí celek udělá. „Bylo tam hodně nervozity, ale pak se to rozjelo. Holky hrály kombinačně, nové rozestavení nám vyhovuje," postřehla Bajtková.

Těšíňanky následně opanovaly dění na hřišti. Nováková běžela dvakrát na bránu, jednou netrefila, ale při dalším pokusu byla faulována a měla se kopat penalta. Rozhodčí nereagoval. Dordová zase z přímého kopu trefila břevno. „To byla škoda, protože Brušperk se na nic nezmohl," zalitovala Bajtková.

Po změně stran už hostující fotbalistky přidaly. „Holky hrály odhodlaně. Byl na nich vidět úbytek sil, ale pořád se snažily," ocenila přístup svých hráček trenérka.

Znovu spolehlivě zachytala Hronová, která si chodila pro balony do všech situací, které mohly znamenat nebezpečí. „I když se Brušperk zvedl, měl tam snad jen jednu šanci," vybavovala si Bajtková.

Těšíňanky si celou dobu pečlivě hleděly toho, aby jim neunikla rychlonohá střelkyně Marková. Až v poslední minutě ji za cenu žluté karty sestřelila Dordová, jinak by Marková postupovala sama na bránu. „To byla dobrá žlutá. Nakonec i ten bod je úspěchem, ale spíše z psychologického hlediska, neboť si děvčata ověřila, že se dá hrát vyrovnaně i proti předním týmům naší soutěže," zakončila Sylva Bajtková.

FK Český Těšín – SK Brušperk 0:0

Rozhodčí: Dudek. ŽK: 1:1. Diváci: 30.

Č. Těšín: Hronová – Dordová – Sikorová, Kölblová – Hrabcová, Skupniková, Kohutková, Farská – Skočková, Klusová – Nováková. Střídaly: Šmídová, Špalková. Trenérka: Sylva Bajtková.