Ve stejné fázi soutěže už Karvinští na Slavii jednou narazili, před dvěma roky museli rovněž do Prahy a padli po výsledku 2:5.

Oba soupeři se v pohárové soutěži střetli už v roce 2009 a také tehdy vyšla ze vzájemného měření sil lépe Slavia. V osmifinále, které se hrálo ještě na dva zápasy, dokázali Karvinští svého soupeře porazit 1:0, jenže v odvetě v Edenu prohráli 0:2 a byli vyřazeni.

Karvinská kabina přijala čtvrteční los jako fakt, i když zrovna pražského giganta z Vršovic si nepřála. „Kdybychom aspoň hráli proti Slavii doma. Ale bohužel, pojedeme do Prahy, kde to bude hrozně těžké,“ přemítal brankář Martin Pastornický, který jako jediný gólman ze všech čtvrtfinalistů ještě v této sezoně MOL Cupu neinkasoval.

Slávisté si pohárové utkání zahrají před vlastními příznivci poosmé z devíti případů (nepočítáme letošní finále v Mladé Boleslavi)! Větší klikaře v osudí byste sotva našli. Kapitán Marek Janečka to ale tušil. „Čekal jsem Spartu nebo Slavii, takže mě to nepřekvapilo. Bereme to jako realitu,“ dodal Janečka.

Termínem čtvrtfinále je 3. duben 2019, do té doby se toho může mnohé udát.

Karvinští se radují, podzim ve II. lize zvládli skvěle.
Skvělý podzim házenkářů MHK
Akce Deníku Česko zpívá koledy na náměstí Republiky v Havířově.
Městy na Karvinsku zněly koledy. Podívejte se