„Přiznám se, že se už těším. Na zápas, na stadion, na fanoušky. Prostě na to, až to všechno vypukne," říká s úsměvem Wágner, který se na herním soustředění v Turecku okamžitě uvedl třemi góly, tedy stejnou porcí, jakou mají na kontě nejlepší střelci týmu Jurčo, Šisler, Budínský a Janečka. A to ještě proti Poltavě zahodil jasnou tutovku. „To je fakt, a taky v generálce s Opavou jsem nastřelil tyčku, ale člověk nemůže proměnit úplně vše. Důležité je, že si ty šance jako tým vytváříme. Snad nějakou proměníme i proti Boleslavi," přeje si nedávná posila karvinského nováčka.

Tomáši, jak se těšíte na neděli?
Hrozně moc, i když Boleslav asi není zrovna ideální soupeř na rozjezd. Je to velmi kvalitní tým. Na druhou stranu je asi lepší, když se s ní utkáme hned na startu než v pozdější fázi soutěže. Věřím ale, že by podobný soupeř mohl přilákat hodně diváků. Snad se přijdou podívat i na náš výkon (úsměv).

Tomáš Wágner si prohlíží své nové jarní působiště. Stadion se mu líbí.Zdroj: Adam Januszek

Už jste se patřičně rozkoukal v novém klubu?
Ano, pomohlo mi to soustředění v Turecku, protože jsem prakticky hned po příjezdu do Karviné vycestoval s týmem a to pak jde snadno, když spolu trávíte tolik času. S některými spoluhráči se navíc znám. Přišel jsem s Honzou Kalabiškou, kterého znám z Příbrami, v Boleslavi jsem potkal Honzu Šislera. V tomhle problém nebyl.

Čtěte také: Rozhovor s Janem Laštůvkou

Z Jablonce jste přišel s tím, že se po vás budou chtít góly. Karviná moc vyložených střelců nemá…
Já jsem si toho vědom, ty góly se od útočníka prostě vyžadují. V předešlých působištích jsem to měl podobně, není to pro mě nic nového. Dosavadní přípravné zápasy nám napověděly, že by to jít mohlo. Mám z toho opravdu dobrý pocit a já rozhodně udělám vše pro to, abych byl týmu co nejvíc prospěšný a mohl být spokojený sám se sebou.

To, že góly dávat umíte, jste potvrdil hned při startu ligového ročníku paradoxně do sítě Karviné. Jablonec i díky vám zvítězil 5:3, vzpomínáte?
Jasně, už mi to taky kluci v kabině připomněli. Asi by bylo fajn, kdybych nějaký hattrick taky vsítil za Karvinou, aby mi fanoušci odpustili (úsměv).

Na kontě máte už 47 ligových branek. Co takhle oslavit malé gólové jubileum ještě během jara?
To by bylo krásné. Určitě to není nereálné, ale když budeme dělat výsledky a střílet branky budou jiní, tak se také zlobit nebudu. Ale přiznávám, že ta osobní meta, která je docela blízko, je pro mě velkou motivací. Žene mě to kupředu.

Tomáš Wágner si před pěti lety vyzkoušel dres české reprezentační jedenadvacítky.Zdroj: Martin Bergmann

Co vás vlastně přesvědčilo, že jste nakonec přišel Karviné pomoct?
Musím přiznat, že jsem to pár dní zvažoval, ale když jsem si to rozebral ze všech stran, tak jsem si to nakonec vyhodnotil, že v Karviné můžu jen získat. Přípravu jsem začal normálně s Jabloncem, ale při tom počtu hráčů a pak po tom půlroce, kdy se nám moc nedařilo, jsem se rozhodl zkusit změnu. Za prvé je to jen hostování, navíc Karviná hraje dobře, je sedmá v tabulce, je tady určitý fotbalový boom po postupu do ligy, chodí fanoušci, je tady krásný útulný stadion. Ne, tohle opravdu nemůžu brát jako nějaký krok zpátky, spíš se hodně těším. I těch dosavadních čtrnáct dní v klubu mě přesvědčilo, že jsem udělal dobře.

Navíc vás čekají sváteční zápasy se Spartou, Slavií, Plzní…
To taky, i když v lize jsem už něco zažil. Ale kdo by si nepřál doma před plným domem porazit Spartu, že? Věřím, že budeme podávat takové výkony, aby fanoušci chodili v co největším počtu a společně jsme si mohli ty domácí zápasy užít. Stadionek je fakt útulný, pro klub nebo pro město naprosto ideální, a pokud bude vyprodáno, tak těch pět tisíc lidí vytvoří úžasnou atmosféru. I to je jedno z pozitiv, které hrály roli v mém rozhodování zkusit to v Karviné.

Je vám 26 let, což je ideální fotbalový věk i doba pro to, zkusit to v zahraničí. Vnímáte to podobně?
Určitě a dokonce je paradox, že když jsem byl už tady v Karviné, tak se mi dva ligové kluby ze sousedních zemí ozvaly. Od lidí ve vedení Karviné mi přišlo ohromně vstřícné, že mi dali svolení v případě zajímavé nabídky jít ven.

Ale neodešel jste…
Neodešel, už jsem byl tady a přišlo by mi nefér vůči Karviné, kdybych to vzal. Uvidíme v létě.

TOMÁŠ WÁGNERNarozen: 6. března 1990
Výška/váha: 188 cm/85 kg
Post: Útočník
Kariéra: FK Příbram (2009-2013), Viktoria Plzeň (2013-2014), Mladá Boleslav (2014-2015), FK Jablonec (2015-2017), MFK Karviná
Bilance: 179 startů, 47 gólů
Reprezentace: Česko U21 (11 startů, 6 gólů)