„Začátek byl z naší strany víc než slibný. Dali jsme gól, byli aktivní, drželi balon,“ pochvaloval si trenér Těšína Richard Beneš.

Po skvělém Kiškově prostrčení ze strany si naběhl k brankáři soupeře Konečný a rutinérsky ho obstřelil. V dalších minutách měli domácí tři velké šance, jak hubený náskok navýšit. „Kopali jsme tři standardky, ale ani jednu nedotlačili ke gólu. Hostující gólman (Horák) chytal výborně,“ uznal Beneš.

Frenštát pak z ničeho srovnal a začínalo se znova. „Měli jsme něco proměnit, ale pořád to bylo hratelné. Jenže ve druhé půli nám odešla záloha, přestali jsme běhat, prohrávali osobní souboje,“ postřehl trenér Beneš.

Frenštát trefil tyč a v 53. minutě šel do vedení, když se prosadil Klimpar. „Na něho jsme hráče upozorňovali, bohužel marně. Stejně nám dal gól,“ pokrčil rameny Beneš.

I pak ale mohl Těšín skóre otočit. Kiškův lob z pětadvaceti metrů vytlačil Horák na břevno a ven, pak chytil Kiškovi ještě vyloženější šanci. „Tady se to lámalo. Bohužel jsem neměl moc možností, jak prostřídat. Ještě stále je srpen, někteří hráči jsou na dovolených, pracně to lepíme a prakticky každý zápas hrajeme v jiné základní sestavě,“ říká Beneš.

Těšínu zatím není souzeno naplno bodovat, přestože není herně horší. „Doma hrajeme slušně půl hodiny, v Bílovci to zase byla půlhodinka na konci,“ srovnává Richard Beneš.

FK Český Těšín – Beskyd Frenštát p. R. 1:3 (1:1)

Branky: 6. Konečný – 53. a 85. Klimpar, 22. Malý. Rozhodčí: Tvardek – Lalík, Matějek. ŽK: 2:2. Diváci: 130.

Č. Těšín: Pecha – Bolek, Byrtus, Rac, Kupczak – Michalisko (70. J. Zogata), Sostřonek, S. Zogata, Konečný – Mendrok (70. Malyjurek) – Kiška. Trenér: Richard Beneš.