„Máme z toho všichni dobrý pocit. Vždy je lepší uhrát si něco vlastními silami a nespoléhat na ostatní výsledky. My to zvládli a hráčům za to náleží dík,“ uznal trenér Bohumína Martin Špička.

Havířovští Indiáni pohřbívají své postupové šance.
Havířov zmrazil v nastavení Rychlý

Ve městě na Odře tak mohou slavit. „Splnil se cíl, získali jsme tím i nějaký čas začít pracovat na nové sezoně, protože si všichni uvědomujeme, že ne vše bylo ideální. Věřím, že v posledních dvou kolech naši snahu uspět v letošním ročníku potvrdíme a bilanci si ještě vylepšíme. Určitě bych byl nerad, kdyby se na to hráči měli vyprdět,“ upozornil Špička.

Michal Tomáš (v modrém) se v Orlové blýskl hattrickem.
Derby pro Dětmarovice, Tomáš se blýskl hattrickem

Jeho týmu nahrálo, že Hanáci dorazili do Bohumína v okleštěné sestavě a lidově řečeno – přijeli si zahrát fotbálek. Větší snaha a chuť uspět tak byly na straně domácích, kteří udělali dobře, že soupeře nepodcenili, a od začátku šlapali na plné obrátky.

Jakub Sittek (vpravo) a spol. se už zachránili.Zdroj: Lukáš Kaboň

„Pomohl rychlý gól, během půlhodiny jsme dali vlastně tři a rozhodli o výsledku. Měli jsme obavy jen z toho, aby nám uvolněně hrající soupeř nedělal problémy, kdyby se náhodou dostal do vedení. Kluci ale víc chtěli, a to rozhodlo. Výhru jsme si pak mohli s diváky užít,“ pochvaloval si Špička, který může začít pracovat s mužstvem na další sezoně, ve které, jak místní doufají, se nebude Bospor klepat o udržení až do závěrečných kol.

Bospor Bohumín – FK Nové Sady 4:0 (3:0)

Branky: 6. a 21. M. Hanus, 30. a 87. Halaška. Rozhodčí: Částečka – Černoevič, Kontoršikov. ŽK: 3:2. Diváci: 250.

Bohumín: Švrčina – Sittek, Leibl, Košťál, Nowinski – Halaška, Vaclík (82. Ferenc), F. Hanus (73. Jatagandzidis), Palej, Padých (63. L. Poštulka) – M. Hanus. Trenér: Martin Špička.

Těšíňané spějí k záchraně.
Těšín se (prakticky) zachránil