Indiáni se daleké cesty do Jeseníku obávali, ale zase ne tolik. „Začínat proti nováčkovi soutěže bývá dost ošidné, ještě když hraje soupeř doma. Za prvé jsme moc nevěděli, do čeho jdeme, za druhé se takový tým zpravidla chce před svými fanoušky vytáhnout. Je na něm vidět nováčkovský elán, zápas je pro klub sváteční, ženou vás lidi, což hráče vyburcuje k maximálnímu výkonu," popisoval hrající kouč Miroslav Matušovič.

Na druhé straně se Indiánům na jaře dařilo hlavně venku, kde posbíral osmdesát procent svých bodů. „To nás mohlo trochu uklidňovat. Nehráli jsme doma, kde jsme na jaře byli křečovití, ale venku, kde obvykle hrajeme uvolněně. Byla to svým způsobem výhoda, ale především nám prospěla pokora k soupeři a přístup 
k samotnému zápasu. Jeseník jsme vůbec nepodcenili," upozornil Matušovič.

Jeho a Skoupého trefy rozhodly o výhře Havířova. „Bodů si vážíme. Předvedli jsme slušný výkon, byť v něm byly ještě jisté nepřesnosti. Ale je teprve začátek soutěže, takže se to dá pochopit. Pomohlo nám, že jsme k soupeři a k zápasu přistoupili s pokorou. Jinak hřiště bylo vynikající, rovné jako kulečníkový stůl, lepší jsem v divizi asi ještě neviděl," vykládal spokojený Matušovič.

FK Jeseník – MFK Havířov 1:2 (0:1)

Branky: 51. Minka – 38. Matušovič, 65. K. Skoupý. Rozhodčí: Vojáček – Řezníček, Svoboda. ŽK: 3:3. Diváci: 225.

Havířov: Směták – Lisický, Michalčák, Cigánek, L. Skoupý – Wojnar (84. Cenek), Zupko – Omasta (76. Švábík), Matušovič, Uher – K. Skoupý (70. Gomola). Trenér: Miroslav Matušovič.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu většinou nezveřejňuje kompletní obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, domova i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Deníku, anebo ve zlevněné předplacené internetové verzi.
Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Po připojení si pak můžete Deník v plném znění přečíst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.