„Přitom jsme v první půli hráli s domácím favoritem vyrovnanou partii,“ poznamenal trenér slávistů Martin Velký.

Ostatně, jeho tým se ujal i vedení. Individuální akcí se prosadil N´Da, když si z bruntálských hráčů udělal cvičné kužely a zavěsil.

„Chyba byla, že jsme okamžitě inkasovali. Po vymyšlené standardce jsme nepokryli hráče (Orsága), který naskakoval na balon úplně sám,“ zalitoval Velký.

Nebyl to první případ. „Hned po nástupu z kabin jsme po rohu inkasovali podobně. Zase si tam někdo (Krajčovič) naskakoval na hlavičku úplně sám. Naše hrubá chyba,“ zlobil se trenér Orlové.

Slávisty pohřbila 61. minuta a pokutový kop. „Nechci to přehánět, ale penalta byla vymyšlená. Od stavu 3:1 byli kluci už psychicky dole a Bruntál na nás valil útok za útokem. Zbytek zápasu už jsme nějak došmodrchali a jelo se domů. Takový příjemný nedělní výlet,“ dodal ironicky Velký.

„Do toho se nám ještě zranili Široký s Věčorkem. Snad budou pro důležité utkání s Krnovem v pořádku. Potřebujeme vyhrát, protože pak hrajeme dvakrát venku. Jediné pozitivum je snad to, že v době, kdy byl stav ještě otevřený, jsme s velkým favoritem hráli zcela rovnocenně. Renta dokonce spálil tutovku. Sami jsme mohli vést 2:1. Výkon do té naší třetí inkasované branky byl solidní, to by kluky mohlo povzbudit,“ přemítal po utkání Martin Velký. 

SO Bruntál – Slavia Orlová 5:1 (1:1)

Branky: 20. a 73. Orság, 51. Krajčovič, 61. z pen. Češek, 85. Adamovský – 16. N´Da. Rozhodčí: Lalík – Kret, Jurajda. ŽK: 0:3. Diváci: 87.

Orlová: Silber – Papuga, Věčorek (85. Ščerba), Kempný, Schimke – Kalous, Matušík (30. Velký), Široký (51. Malík), N´Da – Wilfried Jr. (70. J. Renta), D. Renta. Trenér: Martin Velký.