V Karviné se hrál zápas dvou rozdílných poločasů. Ten první nenabídl téměř nic, co by stálo za řeč, v tom druhém už přišly na řadu šance a gól. Ten zařídil obránce Karviné Jan Růžička. „Já jsem spíše sváteční střelec. Dám tak jeden gól za rok, naposledy jsem se trefil ještě za Bohemku, ale pravda, zatím je ten gól vždy vítězný," smál se po utkání šťastný střelec.

„Je to už několikerý jarní zápas, kdy bychom si zasloužili nějaký ten bod, ale neskutečným způsobem nám vázne koncovka. Neproměňujeme jasné šance, trefujeme tyče," mrzela porážka frýdecko-místeckého záložníka Richarda Vaňka, který byl v utkání hodně vidět. Na podzim ještě karvinskému hráči logicky nechyběla pořádná motivace. Hosté se ale v koncovce na jaře trápí.

Naopak domácí v sobotu vytěžili gól z šance, která ani pořádnou šancí nebyla. Na jaře i oni zahodili už daleko jasnější příležitosti. Jejich hru znovu oživil střídající Budínský. Zapletl se do rozhodující akce, připravoval přesnými přihrávkami další možnosti. Gól Růžičky byl však jediným, který diváci viděli.

Derby mezi Karvinou a Frýdkem-Místkem (v modrém) přineslo jediný gól.

Stoprocentní bilance Karviné v derby utkáních tak trvá (dvakrát výhra nad Frýdkem, dvakrát nad Třincem, jednou nad Opavou). „To sice ano, ale podali jsme nejhorší jarní výkon a ty tři body jsou s velkým štěstím," přiznal trenér Karviné Jozef Weber.

Vadilo mu, že jeho mužstvo nabídlo soupeři tolik šancí. „To se nám nemuselo vyplatit. V útoku jsme dnes nebyli tak silní, ačkoliv jsme se vlastně ubránili sami. O míče jsme přicházeli vlastními chybami, technickými věcmi," kroutil hlavou Weber.

Našel snad jen jediné pozitivum. „Braňo Pindroch v bráně podal nadstandardní výkon. Z posledních čtyř zápasů s nově složenou obranou jsme dostali jen jeden gól, ten smolný v poslední minutě v Sokolově, a to je asi jediné, co může těšit," dodal.

Smolaři z Frýdku tak nevezou z Karviné ani bod, který by si za výkon zasloužili. „Nemáme potřebné štěstí. Je divné, že to zmiňuji, ale ve fotbale holt někdy i to štěstí potřebujete. Gólovek jsme si vypracovali dost, stejně jako nedávno ve Varnsdorfu, kde jsme měli tři tutovky, ale výsledek je úplně stejný. Zase jsme prohráli 0:1, bylo to jako přes kopírák. Dnes jsme měli asi čtyři tutovky a zase jedeme domů s prázdnou. Asi jsme někde urazili fotbalového pánaboha," pokrčil rameny trenér Valcířů Karel Orel.

Svým hráčům mohl sotva něco vyčíst. „Bojovnost, nasazení, to vše tam je. Snad jen hloupá chyba při té brance. Ta se neměla stát. V šatně jsme si říkali, pozor na začátek poločasu, musíme být koncentrovaní a my dostaneme branku po autovém vhazování," připomněl Orel.

MFK OKD Karviná – MFK Frýdek-Místek 1:0 (0:0)

Branka: 47. Růžička. Rozhodčí: Kocourek – Hájek, Kubr. Bez ŽK. Diváci: 1021.

Karviná: Pindroch – Růžička, Kubista, Jovanović, Eismann – Daníček, Janíček (46. Budínský) – Hatok, Juřena, Puchel (88. Fiala) – Urgela (57. Limanovský). Trenér: Weber.

Frýdek-Místek: Mihalek – Ilko, Reintam, Literák, Ďuriška (18. Švrček) – Hykel, Vaněk, Mehremić, Žídek – Staško, Jurišić. Trenér: Orel.