Ačkoliv po podzimu to nikdo vzhledem k propastné ztrátě jedenácti bodů na vedoucí Staré Město neočekával, na jaře dokázali svěřenci Jiřího Hořínka ve třinácti zápasech uhrát 31 bodů a vyhrát I.A třídu, skupinu B.

Velkou zásluhu na tomto úspěchu má právě i bývalý hráč Indiánů Vojta Osvěčík, který nastřílel jedenáct branek. „V šatně se sešla výborná parta, kterou v zimě doplnilo pár nových kluků, a obrovsky nám pomohla těžká příprava, kdy jsme hráli s týmy z divize nebo krajského přeboru. To myslím udělalo hodně," vysvětluje si jarní vzestup Osvěčík.

Vratimovští o svém triumfu rozhodli na hřišti zachraňující se Libhoště, kde vyhráli po brankách Skoupého, Peška a Škorika 3:0. Osvěčík prozradil, že tým v týdnu nad situací moc neuvažoval.

„Věděli jsme, že musíme vyhrát, pokud se nechceme na nikoho ohlížet. Proto jsme se snažili nad tím nepřemýšlet a nemluvit o tom. Zároveň jsme si ale nepřipouštěli neúspěch a věřili si, což se vyplatilo," popisuje Vojta Osvěčík s tím, že na věci nic neměnil ani neúspěch Starého Města na stejném hřišti jen o šest dní dříve.

„Pár z nás tady bylo dokonce fandit a nemůžu říct, že bychom si mysleli, že to tady bude jednoduché. Libhošť se proti Starému Městu opravdu ukázala, ale jak už jsem řekl, zároveň jsme si nepřipouštěli, že bychom tady měli ztratit nebo prohrát a přijít o postup. Věřili jsme si a stáli za tím, že to dotáhneme," zopakoval Osvěčík.

Mužstvu důvěřuje i v novém ročníku v krajském přeboru. „Jestli vydržíme ve složení, v jakém jsme nyní, tak tam budeme hrát důstojnou roli. Neříkám, že se budeme pohybovat ve vrchních patrech tabulky, ale nemyslím si, že bychom se měli plácat někde vzadu," je přesvědčený.

Oslavy hned na „place" si moc užíval. „Nedivte se, když je to můj první postup v životě. Cením si toho opravdu hodně. Dál nevím, co k tomu říct," řekl. „Snad jen, že slavit budeme dlouho, moc a ráno asi bude bolestivé," zasmál se odchovanec havířovského fotbalu na závěr, než se vydal k juchajícím spoluhráčům.