Karvinští fotbalisté bez tří pilířů základní sestavy (Mikula, Mišinský, Ciku) si přáli v uhelném derby se Sokolovem vítěznou rozlučku, ovšem od 8. minuty museli dohánět jednobrankové manko po penaltě, kterou viděl jediný muž na hřišti – pomezní Vysloužil. V chumlu hráčů zahráli domácí údajně rukou, hlavní sudí Mikel se rozhodl svému kolegovi věřit a odpískal penaltu. Hofmann ji proměnil a hosté vedli.

Karvinští pak celé utkání drželi balon, jejich akce ale většinou nekončily bezprostředním nebezpečím pro sokolovskou bránu. Nakonec se i oni dočkali penalty, které se divili téměř všichni aktéři. „Kluci říkali, že hosté štrejchli Pepovi Hoffmannovi o nohy, ale ani jednu penaltu fakt nechci hodnotit. To ať udělá někdo jiný," nechtěl se po zápase pitvat v pokutových kopech rozladěný trenér Karviné Josef Mazura.

A zde hlavní hvězda zápasu, rozhodčí Mikel.

Ke štěstí domácích naložil Admir Vladavič s penaltou naprosto bezpečně a rutinérsky ji proměnil, čímž srovnal stav na konečných 1:1. Minimálně bod si domácí za svou snahu zasloužili.

To po utkání nezpochybňoval ani trenér Sokolova Aleš Jindra, přesto se logicky nemohl ubránit dojmu, že jeho tým byl obrán o dva body. „Arbitři z toho udělali zbytečně guláš. Mohl to být dobrý zápas, oba celky jsou kvalitní, hráči obou mužstev chtěli hrát, ale po té naší penaltě se to hlavnímu vymklo z rukou. Najednou to bylo zbytečně vyhecované, zbytečně nervózní a pak se proti nám pískla vymyšlená penalta. Nejspíš chtěl rozhodčí kompenzovat tu naši," mávl rukou taktéž nespokojený trenér Jindra.

MFK OKD Karviná – Baník Sokolov 1:1 (0:1)

Branky: 72. z pen. Vladavič – 8. z pen. Hofmann. Rozhodčí: Mikel – Vysloužil, Antoníček. ŽK: Hottek, Vladavič – Machek, Šamánek. Diváci: 1143

Karviná: Lipčák – Hoffmann, Uvíra, V. Cverna, Knötig – Vaněk, Hottek – Eismann, Gonda (55. Pavelka), Vladavič (83. O. Cverna) – Fiala (69. Svatonský). Trenér: Josef Mazura.

Další zápas hraje Karviná v pondělí před televizními kamerami v Hradci Králové.

Více v tištěném vydání Deníku