Oba týmy se v předešlém kole představily na cizích hřištích – Třinec prohrál o gól ve Vlašimi, Karviná remizovala v Českých Budějovicích. Podzimní střetnutí skončilo těsným vítězstvím Karviné, od které se tři body čekají i v odvetě.

„Karviná je postupovým aspirantem, očekává se od ní jedině vítězství. Je pod tlakem, teprve se ukáže, jak se s ním vyrovná," řekl trenér třineckých fotbalistů Karel Kula, jenž si se svým celkem na jaře připsal pět bodů. Proti regionálnímu rivalovi by chtěl další tři. „Myslím si, že Karviná prozatím není v optimální formě, čehož se pokusíme využít. S Vlašimí měla namále, posledně dostala hned čtyři góly v Českých Budějovicích," dodal Kula, jehož mužstvo neustále sužuje rozsáhlá marodka.

Karvinští odjíždějí do Třince s plným respektem k soupeři, který je na podzim trápil, ale také s touhou odvézt si všechny tři body. „Vidíte, jak vypadá čelo tabulky, že je to tam nasáčkované a my prostě v boji o postup potřebujeme plně bodovat. Víme ale, že to snadné vůbec nebude. Už na podzim rozhodla vyrovnaný zápas naše dobrá standardka, teď čekám ještě těžší boj, protože Třince hraje doma lépe, silově a nátlakově. Mají vepředu výborného Dediče, který sklepává balony pro ostatní, silný je i střed pole (tam operují nejčastěji zkušení Motyčka s Ceplákem a Janošík s Málkem - pozn. aut.)," vypočítává trenér MFK OKD Jozef Weber.

Podle něj si hráči vzali ponaučení z předchozího souboje v Českých Budějovicích, kde čtyřikrát inkasovali. „Snad to byla výjimka, rozhodně už nesmíme dopustit podobný kolaps. Směrem dopředu budeme asi hrát pořád stejně, tedy aktivně, s míčem. Věřím, že se brankově prosadíme, takže půjde o to udržet domácí na nule. Ale to bude těžké, soupeř už obral třeba vedoucí Znojmo a také potřebuje body. Oba týmy hrají o hodně," uvědomuje si Weber.

Vzhledem k přibývajícím zápasům si už i on myslí, že o postup bude usilovat pouze první pětka tabulky. „Všichni najednou ztrácet nebudou, takže nečekám, že by se tam někdo další dotáhnul. Bude to ta první pětka a patrně se to bude mezi sebou mlít až do úplného konce. Musíme si před vzájemnými zápasy s těmito soupeři vytvořit co možná nejlepší pozici," zakončil karvinský kouč.