Slovan sehrál charitativní fotbalové utkání proti výběru známých sportovních osobností. Veškerý výtěžek z akce byl věnován nemocné Marušce Kučerové z Bohumína, na jejíž konto nakonec přistálo neuvěřitelných 150 tisíc korun. „Nemám slov,“ říká bohumínský rodák Ondrej Šedivý, který hraje v hokejové EBEL lize za Innsbruck. Skládal tým plný známých sportovců.

„Chodíme tady s Rosťou Oleszem a Romanem Szturcem (hokejisty Vítkovic) trénovat. Dušan Socha ze Záblatí se mě zeptal, jestli bych nedal dohromady nějaký mančaft, když mají to výročí,“ vrátil se Šedivý ke vzniku celé myšlenky. Slovo dalo slovo a začalo se plánovat.

Trenér Karviné František Straka.
Franz Straka: Nechtějte po mně, abych tady brečel

„Řekli jsme si, že bychom to chtěli spojit i s nějakou pomocí,“ dodal devětadvacetiletý hokejista, jenž je odchovancem Orlové. „Každý, koho jsem oslovil, ihned souhlasil a myslím, že se to povedlo. Super akce,“ byl spokojený Šedivý.

V kariéře si zahrál mimo jiné za Vítkovice, Znojmo a nyní se chystá už na čtvrtý ročník v Innsbrucku. „Mám podepsanou smlouvu i na příští rok, jsem tam spokojený,“ hodnotí své rakouské angažmá v mezinárodní EBEL lize.

Ondřej Šedivý (vzadu) dával dohromady tým osobností.Zdroj: Lukáš Kaboň

Výběr sportovních osobností v exhibičním utkání zvítězil 6:3. „Hrálo se pro Marušku, taky jsme chtěli pobavit lidi. Ale jsem rád, že jsme vyhráli, z našeho týmu nikdo nechtěl prohrát,“ smál se Šedivý po konci zápasu.

Celá akce se setkala s velkým nadšením, do areálu fotbalového stadionu přišlo okolo osmi set diváků a organizátoři už přemýšlejí, že by příště mohli vymyslet něco podobného.  „Odezva byla super. I kluci říkali, že bychom to mohli dělat častěji, takže myslím, že příští rok zase něco uspořádáme. Pro mě není nic jednoduššího, než sestavit dohromady jeden tým,“ dodal Šedivý, jenž v české extralize odehrál dohromady i s play off více než dvě stovky zápasů.

Tomáš Wágner (vlevo) už patří Mladé Boleslavi.
Hotovo. Wágner odešel za Budínským do Boleslavi
Benefiční koncert pro Markétku byl povedený a přinesl i mnoho emotivních chvil.
ADRA může pomáhat i díky dobrosrdečným lidem okolo