Utkání moc vyložených šancí nenabídlo. Prvních pětačtyřicet minut byli aktivnější hosté, kteří vyvíjeli velkou snahu o vstřelení gólu. Střely Fízka ani Mendroka však, stejně jako na druhé straně v případě Sochy, cíl nenašly a sólo Konečného zastavil na poslední chvíli Górniok.

„Myslím si, že to bylo kvalitní utkání, byť bez branek. V prvním poločase jsme byli lepší my. Chtěli jsme být aktivní a domácí překvapit, což se nám povedlo. Do druhé půle jsme tím Bohumín, který se zlepšil, donutili k větší aktivitě," hodnotil derby trenér Těšína Čestmír Kročil.

Okresní derby mezi Bohumínem a Českým Těšínem (v bílém) skončilo nerozhodně.

„Bylo to o jednom gólu. Kdo by jej dal, zřejmě by vyhrál. My jsme spokojeni, jelikož jsme chtěli bod a máme jej," uvedl dále Kročil.

Také domácí trenér Marek Poštulka bod bral. „Hráli jsme doma, kde bychom měli vyhrávat, takže z tohoto pohledu je to ztráta. Na druhou stranu v zápase takřka bez šancí je to zasloužená remíza a pořád lepší bod, než nic. Nicméně ke spokojenosti mám daleko," řekl Poštulka, evidentně zklamaný z výkonu svých hráčů.
„Mrzí mě, že nemáme žádnou mezihru. Strašně se nadřeme než získáme míč a pak jej během tří vteřin ztratíme. To nás stojí moc sil a to je špatně," vysvětlil Marek Poštulka.

„Například od útočníka potřebuji, aby míče podržel nebo sklepnul, případně aby na něj samého byly fauly. To abychom si vzadu odpočinuli a tempo hry nebylo tak hektické. Bohužel, v současnosti tento prvek hry nemáme," doplnil.

Zatímco pro bohumínský tým znamená remíza již osmadvacátý bod a upevnění pozice ve středu tabulky, Český Těšín ještě čeká perný boj o udržení příslušnosti v krajském přeboru pro příští ročník. „Kdybychom tady urvali tři body, bylo by to perfektní, ale v Bohumíně se těžko vyhrává. To je soupeř, který doma body nerozdává zadarmo, mají sílu, jsou fotbaloví, takže remíza je úspěch," je si vědom Kročil, který věří, že i tento bod pomůže k záchraně.

FK Bohumín – IRP Český Těšín 0:0

Rozhodčí: Futerko. ŽK: 4:1. Diváci: 120.

Bohumín: Gladiš – Poštulka, Šiška, Košťál, Seget – Sittek, Graňák, Górniok, Šindler – Socha (57. Kubinski) – Jatagandzidis (85. Wzientek). Trenér: Marek Poštulka.

Český Těšín: Klepek – Konečný, Stanowski, Rac, Czyž (78. Rusek) – Bolek, Hradečný, Mendrok, Kupczak (60. Žebrok) – Fízek, Przyczko (68. Sostřonek). Trenér: Čestmír Kročil.

Celý článek v tišetěném vydání Deníku.