Dojeli si ovšem také pro porážku, neboť v obměněné sestavě podlehli domácím 2:3. „Dali jsme šanci méně vytíženým hráčům, kteří jsou ale také součástí týmu. Tak jsme to plánovali,“ vysvětlil trenér Josef Jadrný.

Jinými slovy – sestava odpovídala celotýdenním oslavám, neboť o postupu do divize se Dětmarovice dozvěděly už minulou neděli poté, co druhý Bruntál ve svém utkání zaváhal.

Vítězové krajského přeboru 2018. Fotbalisté Dětmarovic.Zdroj: Pavel Sonnek

Pohár za vítězství v soutěži si Dětmarovice převzaly netradičně už před zápasem, místo po něm, takže hráči ani nemohli pořádně slavit. „Vynahradili jsme si to po příjezdu domů. Všichni jsme si to užili, protože s pohárem se slaví lépe než bez něj,“ zasmál se Jadrný.

V první půli, kdy ještě Dětmarovice hrály v normální sestavě, vedly 1:0 a nastřelily dvě tyčky. Místo vedení 3:0 se však šlo do kabin za nerozhodného stavu 1:1 a po změně stran Ostravané výsledek otočili, čímž získali cenný skalp vítěze soutěže.

Těšín se rozloučil s přeborem vítězstvím.
Český Těšín se loučil kanonádou

Pro Jadrného se jedná o druhý postup, když před šesti lety asistoval Lubomíru Vlkovi při postupu Orlové do MSFL.

V klubové kronice bude už nesmazatelně zapsán jako trenér, který po jedenácti letech přivedl Dětmarovice zase do divize. „Hodně si toho cením. Máme všichni z postupu opravdu velkou radost,“ ujistil Jadrný.

Orlovští se poroučí o soutěž níž.
Orlovské Pyrrhovo vítězství

Zároveň dodal, že bez posil se tým v divizní soutěži neobejde. „Něco už máme rozjednané, ale poslední dva roky jsme měli docela úzký kádr, který musíme posílit. Čtyři hráči jsou nutnost,“ upozornil.

Příslib od většiny hráčů, že zůstávají, jej potěšil. „Končí akorát Zdena Holý, který se stěhuje do Prahy. Jemu i celému týmu děkuji za úžasnou sezonu. Je to zásluha všech lidí v klubu, že se nám povedlo vyhrát krajský přebor,“ zakončil Josef Jadrný.

FK Stará Bělá – SK Dětmarovice 3:2 (1:1)

Branky: 22. Brachtl, 66. Dziža, 73. Kožík – 11. a 82. Zahatlan. Rozhodčí: Folvarčný – Vrťo, Janeček. ŽK: 3:3. Diváci: 130.

Dětmarovice: Stach – Derík, Hrtánek, Mleziva, Holý (73. Popek) – Kondziolka (78. Macko), Škuta (70. Beilner), Kurušta (46. Siekiera), Nitka – Zahatlan – Tomáš (46. Ristovský). Trenér: Josef Jadrný.

Na tomto pozemku by měla lisovna vyrůst.
Protesty proti lisovně pokračují