A nebyla to jen jeho premiéra v nové roli přímo v Karviné, nýbrž i celkově v trenérské kariéře. Doposud totiž Vlk působil jako trenér nejvýše v druholigových Vítkovicích, které často zachraňoval v soutěži. S kolegou Josefem Jadrným pak přivedl před pár lety do MSFL i Orlovou.

„Kluci zvládli utkání s Jabloncem morálem. Soupeř měl šance, ideální v obranné fázi to určitě nebylo,“ připustil během pozápasového hodnocení. „Ale dopředu jsme byli silní i my a vytvořili si několik gólových šancí. Je to velmi cenné vítězství, považujeme si jej. Obrovsky důležité před zbytkem podzimu,“ uznal vážně.

A jak reagoval na další momenty před a během zápasu?

Zařazení Le Gianga do brány
Povedlo se. Ale během posledních dnů pracoval na tréninku výtečně i Berkovec. Rozhodli jsme se jen pro to, aby tam byla určitá změna. Co se týče utkání, vybavím si Patrikovy zákroky, kterými mužstvo podržel. Klíčové ale bylo, že jsme nedostali víc gólů a Kalabiška ten vítězný trefil. Ale samozřejmě Le Giangovy zákroky tomu pomohly. 

Další změny v sestavě
Tak zase tolik jich nebylo. U stoperů jsme ani moc možností neměli, Janečka to odehrál už na Dukle a nabízelo se to. Myslím, že odehrál kvalitní zápas. 

Bouřka v kabině
Bouřka ne, spíš dusno. Já sám jsem hlas nezvyšoval, protože jako první si vzal slovo Pepa Mucha a musím přiznat, že už dlouho jsem ho neslyšel takhle mluvit. 

Nervozita před zápasem
Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem nebyl nervózní. Přece jen to byla moje trenérská premiéra v lize a navíc jsme potřebovali nutně vyhrát. I jako hráč jsem byl před důležitými zápasy nervózní. Není mi to jedno, prožívám to. Ale že bych nemohl dospat, tak to zase ne (úsměv). Mužstvu jsem věřil, kvalita tady je. 

Oslavy
Na oslavy nemám čas, za týden nás čeká Baník. Pokud něco bude, tak až po sezoně. Zatím není co slavit.

Derby s Baníkem
Těšíme se. Je to lokální derby, bohužel jsme oba dole, takže to bude mít nádech záchranářského souboje. Hodně klíčového. Doteď jsme měli myšlenky jen na Jablonec, protože to pro nás bylo naprosto stěžejní utkání, ale teď musíme přeřadit. S těmi třemi body v kapse se nám na Baník pojede lehčeji. 

Zásahy do tréninků
Určitě nedělám žádnou revoluci. Víme, že jsme nehráli úplně špatně, jen ty výsledky nebyly, takže to bohužel odnesl trenér Weber. Dneska mužstvo po herní stránce znovu šlapalo, v některých fázích se nám dařilo, v některých ne, ale měli jsme dost času se na Jablonec připravit a v zásadě to splnilo mé očekávání. Akorát jsem čekal, že v defenzivě si budeme počínat přece jen lépe. Obrovskou vůlí jsme to ale dotáhli do vítězného konce. 

Vzpomínky na Duklu
Já myslím, že po té Dukle a pohovorech kluci sami cítili, že závěry zápasů, ve kterých se těsně vede, už se mají hrát jiným způsobem. Oni si toho byli vědomi, my jim to z lavičky připomněli a tentokrát to zvládli.

Bodové cíle do zbytku podzimu
Žádné. Nedávám si je. Před Jabloncem jsme si jen řekli, že musíme jednoznačně vyhrát. To bylo prioritní. Až teď se můžeme dívat dál.