Havířované si zápas prohráli už v úvodních minutách. Během nich si totiž Stonava vytvořila pohodlný tříbrankový náskok.

„V tu chvíli jsme byli na ručník, ale postupem času jsme hru vyrovnávali a dostávali se i do slibných protiútoků. Bohužel přesnost ve finální fázi je u našeho týmu na štíru, a tak kluci mnohdy přímo namazali míč domácím do protiútoku," rekapituloval hrubě nepodařenou první půli trenér ČSAD Radomír Zábranský.

Jeho tým sice v 15. minutě nastřelil Klusem tyč a v 23. minutě snížil Čopákovou penaltou, ale výhru Stonavy zpečetil střelec Zoller, který využil svůj nájezd a střelou kolem Ryšánka upravil na poločasových, a jak se později ukázalo, i konečných 4:1.

Sobotní derby číslo 2: Stonava - ČSAD Havířov (v červeném).

Malou komplikací pro domácí bylo jen Fraitovo vyloučení, který byl sice okopáván, ale to jej neopravňuje k tomu, aby se loktem ohnal po protihráči a trefil jej do prsou. „To byla za takového stavu a v takovém čase chvíli před poločasem vyloženě blbost, naštěstí jsme už měli nahráno," rekapituloval trenér Stonavy Dušan Kohut.

Jeho tým v oslabení celý druhý poločas odolával havířovskému náporu, jenže snaživí hráči ČSAD měli jeden zásadní problém - trefit prostor ohraničený třemi tyčemi, kterému se říká brána.

A tak své šance postupně zahodili Vasil, Laurenčík, Vala i Kaleta a snahu svého mužstva pak definitivně katapalutoval faulem na Kluse ve stylu kung-fu Přeček, který také viděl červenou kartu. Zajímavý zápas tak skončil jasným vítězstvím Stonavy, která se pomalu dere tabulkou vzhůru. Naopak ČSAD spadlo po některých mimořádně zajímavých výsledcích tohoto kola na úplné dno.

„V týdnu jsme si s klukama vyříkali některé věci a slevil jsem něco za svých zásad. Kýžený výsledek to však opět nepřineslo. Každý trenér se v takové chvíli snaží s týmem něco udělat. S vedením ČSAD jsme se dohodli, že dojedeme podzim a pak si v klidu sedneme a popřemýšlíme o nějakých posilách," povídal po zápase havířovský kouč Zábranský.

SK Stonava – ČSAD Havířov 4:1 (4:1)

Branky: 4. Frait, 6. Kisel, 9. Pristáš, 38. Zoller – 23. z pen. Čopák. Rozhodčí: Jedlička. ŽK: 3:3. ČK: 42. Frait – 81. Přeček. Diváci: 50.

Stonava: Tvardík – Kluz (84. Sochora), Hojdysz, Geršl, Hančin – Pristáš (68. Bezdíček), Kisel, Lachowicz, Feber (72. Macko) – Zoller, Frait. Trenér: Dušan Kohut.

ČSAD: Ryšánek – Hánl (65. Smolík), Přeček, Vasil (60. Vala), Kulhánek (46. Ditrich) – Čopák, Klus, Kaleta, Oliva – Sobek (60. Laurenčík), Čermák. Trenér: Radomír Zábranský.

Další zápas hraje Stonava v neděli v Petřvaldě na Moravě, ČSAD v neděli s Veřovicemi.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.