Ač pohled na tabulku mohl svádět k dojmu, že Petrovičtí si dokráčí pro hladké vítězství, opak byl pravdou. „Šumperk se ne nadarmo v poslední době bodově zvedl, hrál u nás opravdu výborně," uznal trenér domácí Lokomotivy Jiří Kuljovský.

Jeho tým byl od začátku pod tlakem a Šumperk držel míč. „Trochu jsem to čekal, takže jsme měli možnost se na hru soupeře připravit. Dneska oceňuji nesmírnou bojovnost a nasazení všech hráčů. Dokázali jsme s Šumperkem běhat celou dobu, i naši starší borci, a hráči plnili taktické pokyny na sto procent," chválil Kuljovský.

Vyzdvihl útočníka Chwastka, který se bil na hrotu útoku. „Velké štěstí, že se nám povedlo dát v první půli gól," připomněl kouč Lokomotivy trefu Siekiery, nadvakrát dorážejícího balon přes brankáře Kreizla.

Ve druhé půli už se fotbal srovnal a hrálo se na obě strany. Domácí trpělivou hrou nutili Šumperk k většímu a většímu riziku, soupeř byl čím dál tím zbrklejší, protože musel pospíchat a to hrálo do not domácím.

„Nakonec jsme to zvládli, ale Šumperk byl opravdu nejfotbalovějším mančaftem, který jsme na jaře potkali. Herně nás přehrával, ale vyčíhali jsme si ho. Hráli jsme z nízkého bloku, narušovali jeho kombinační hru a hlavně všichni makali na sto procent. Bez toho se úspěšný výsledek nedostaví," vykládal spokojený Kuljovský.

Náladu mu kalilo jen zbytečné vyloučení Kondziolky, který bude chybět nejen prvnímu mužstvu, ale také dorostu, který čeká boj o prvenství ve své soutěži s Bílovcem.

Lokomotiva Petrovice – FK Šumperk 1:0 (1:0)

Branka: 37. Siekiera. Rozhodčí: Šamárek – Bureš, Kontoršikov. ŽK: 3:4. ČK: 86. Kondziolka – 89. Horák. Diváci: 120.

Petrovice: Mrozek – Leibl, Gill, Ruisl, Bajzáth – Puškáč (64. Škuta), Kondziolka, Hoffmann, Paduch (26. Siekiera) – Chwastek (74. Hujo), Urban. Trenér: Jiří Kuljovský.