Stejně jako posledně ve Vendryni, kde svěřenci Marka Poštulky prohráli 3:5, však Bospor nezačal dobře. Už po čtvrthodině hry se prosadil dobře umístěnou střelou hostující Orság.

„Naštěstí jsme rychle srovnali," oddechl si asistent trenéra Martin Kempný, když připomněl Ferencův gól, na něhož před pauzou po přímém kopu Vaclíka a přiťuknutí Sittka navázal Patrik Poštulka.

„Nehráli jsme ale dobře, proto kluci dostali v poločase kartáč. Soupeři jsme vše usnadňovali svou neaktivní hrou. Bohužel ani do druhé půle si z toho hráči mnoho nevzali a výsledek? Hned bylo vyrovnáno," kroutil Kempný kriticky hlavou.

Běžela 47. minuta, když Češek využil zaváhání brankáře Švrčiny při rozehrávce a srovnal na 2:2. „Takové chyby se stávají a góly padají, ovšem myslím, že jsme tím hosty zbytečně nakopli a sami sebe dostali zpět do „depky" z první půle," uvedl Martin Kempný.

Tři body tak trefil až dvaadvacet minut před koncem po rohovém kopu Kalouse Lukáš Poštulka. „Ještěže tak. Kalič to dobře kopl, propadlo to na zadní tyč, kterou jsem zavřel a trefil to. Hlavně, že jsme vyhráli a máme dobré tři body," řekl synovec hlavního trenéra. „Nějaká pokuta za první gól tam bude," dodal a pousmál se vzápětí mladý stoper.

V závěru pak tři body pro domácí potvrdil Socha. „Vyhráli jsme, ale musíme si přiznat, že po špatném výkonu. Místo toho, abychom na ně doma od první minuty nastoupili, tak se bojíme hrát. Jsou to ale zlaté body," uvědomoval si Kempný.

Bohumín tak doma zdolal po Čeladné i dalšího nováčka. „Ani první zápas přitom nebyl excelentní. V obraně máme špatný přístup, ztrácíme spoustu míčů a hráče nedostupujeme, pak dostáváme mnoho branek," zdůvodnil Kempný.

„Na zlepšení ale pracujeme. V Háji, kde to opět nebude lehké, lze asi čekat změny v sestavě. Snad se kluci na lavici kousnou a vezmou to za dobrý konec," věří Martin Kempný.

Bospor Bohumín – SO Bruntál 4:2 (2:1)

Branky: 22. Ferenc, 41. Patrik Poštulka, 68. Lukáš Poštulka, 90. Socha – 14. Orság, 47. Češek. Rozhodčí: Čecháček – Viščor, Tabášek. ŽK: Jatagandzidis, Vaclík – Orság, Krajčovič, Mohyla. Diváci: 150.

Bohumín: Švrčina – Patrik Poštulka (61. Kalous), Lukáš Poštulka, Košťál, Baculák – Sittek (89. Šiška), Hanus (82. Šipula), Vaclík, Kurušta – Jatagandzidis (53. Socha), Ferenc (73. Kubinski). Trenér: Marek Poštulka.