Svěřenci trenéra Josefa Mazury doposud získali výborných 12 bodů, v týdnu se navíc dostali do dalšího pohárového kola. Udržet si vítěznou notu, to bude pro hráče v neděli hlavní úkol.

V cestě ale stojí severočeský soupeř, který v létě obměnil sestavu a doposavad se v nové sezoně prezentuje nadmíru kvalitními výsledky. „Vlastně až v posledním pátém kole dostal první góly v soutěži, takže obrana mu funguje výtečně. Navíc ještě neprohrál a určitě nebude opakovat loňský ročník, v němž se zachraňoval. Čeká nás těžké utkání, ale to je ve druhé lize prakticky každé," říká Mazura, takže hráči MFK OKD určitě moc dobře vědí, do čeho jdou.

I když si v posledních zápasech solidně zastříleli, proti Mostu se to asi nedá očekávat. „Budu rád i za vítězství 1:0 v 87. minutě," zasmál se Mazura. „Sice by to byly nervy, ale důležité jsou tři body," dodal na vysvětlenou.

Osobně nečeká, že by se měla opakovat šestigólová nakládačka, kterou Karviná vyprovodila Ústí nad Labem. „To si opravdu nemyslím, i když zápas vždy hodně ovlivní jeho úvod. Proti Ústí jsme za pár minut vedli 2:0, to pak utkání nabere jiný směr. I tentokrát bude hodně záležet na vstupním gólu," přeje si Mazura brzké vedení svého mužstva.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.