„Těsnou, ale zaslouženou. Ve všech herních činnostech jsme byli lepší. Gólman Řehulka nám chytil pár gólů a měl dobře postavené tyče. Dvakrát jsme nastřelili tyčku, jednou břevno. Mohli jsme dát hrubým odhadem tak deset gólů. Tolik čistých gólovek nemíváme ani na tréninku," zasmál se trenér českotěšínského mužstva Richard Beneš.

Festival zahozených šancí odstartoval Fizek střelou do tyče. Pak dal gól a následně se zranil. Kvůli nataženému svalu jej střídal Lojek. Za dvacet minut toho stihnul dost.

„Od začátku jsme vysoko napadali, hráli aktivně s míčem i bez něj, presovali. Soupeř chyboval, my toho využívali. Bohužel jen k ohrožení brány. Šance přibývaly, ale branky ne," kroutil Beneš hlavou nad produktivitou svých hráčů.

Pro úspěšný výsledek bylo důležité uhlídat Fromeliuse, kterého si vzal na paškál vysoký Rac. „A uskákal ho. Tím pádem jsme měli skoro vyhráno, protože ostatní hráči Polanky nejsou tak nebezpeční," konstatoval trenér IRP. Bolek pak ještě orazítkoval břevno, Kupczak netrefil prázdnou bránu a šlo se do kabin.

I ve druhé půli měli domácí tlak a šance. Šlavka ani Hradečný se netrefili, nakonec se ale právě Hradečný přece jen prosadil, čímž zvýšil na 2:0. Kiška následně trefil další tyč.

„Jak říkám, spousta šancí a z jasného zápasu na vyspravení skóre bylo drama," připomněl trenér mužstva snížení hostujícího Lišky po standardní situaci. Ale tak horké to zase nebylo. Domácí měli převahu a šance i ve zbytku zápasu a tři body už udrželi.

Pro diváka hodně zajímavý zápas tak skončil hubenou výhrou Těšína. „Ale lidi se aspoň pobavili. Smáli se, co všechno je možné zahodit. Nakonec jsme tři body získali a za dva týdny už si nikdo nevzpomene jak. Jedeme dál," zakončil své hodnocení Beneš.

IRP Český Těšín – FK SK Polanka 2:1 (1:0)

Branky: 20. Fizek, 75. Hradečný – 77. Liška. Rozhodčí: Picmaus – Trojan, Čecháček. Bez ŽK. Diváci: 180.

Č. Těšín: Klepek – Bolek, Rac, Kupczak, Popelka (67. S. Zogata) – Rusek (57. Konečný), Kantor (33. Šlavka), Sostřonek, Hradečný (76. Kiška) – Mendrok – Fizek (20. Lojek). Trenér: Richard Beneš.