Podzimní štika soutěže 
z MFK OKD Karviná zahajuje své snažení o co nejlepší umístění na půdě beznadějně posledního nováčka soutěže. 
A právě skutečnost, že se od hráčů nic jiného než snadná výhra nečeká, by nemusela pro Karvinou být zrovna ideální.

„I právě proto jsem já osobně na hráče v tomto směru vůbec neapeloval. Kolín přes zimu výrazně obměnil kádr, má nové hráče, nového trenéra a dokud mu svítí naděje na záchranu, určitě udělá vše pro to, aby ji naplnil," míní před startem jarního programu trenér Karviné Jozef Weber. „Nečekám snadný zápas a už vůbec nečekám, že bychom tam měli snadno vyhrát. Bude to velmi náročné," míní.

Kolínský nováček má nyní ve svém středu mimo jiné Jukla mladšího, Veselého, Eliáše nebo třeba Skwarczeka, jehož Jablonec po podzimním hostování v Karviné zapůjčil právě do Kolína. „Jistě, pro Michala to asi bude pikantní zápas. Kolín teď disponuje hráči, kteří si chtějí v lize udělat jméno a dát o sobě vědět. Na podzim spoléhal hlavně na zkušené borce (Svátek, Klapka a další – pozn. aut.), teď sází na dravé mládí," nachází Weber zásadní rozdíly.

Právě větší zkušenoti na straně Karviné by podle něj mohly hrát rozhodující roli. „Čeká nás snaživý, agresivní a běhavý tým. Ono je to před prvním mistrákem vždy takové nervóznější, všichni jsou 
v očekávání, co zápas přinese, ale těšíme se," říká Jozef Weber, který už má jasno o brankářské jedničce. V přípravě totiž dostávali rovnoměrné šance jak Lipčák, tak Pindroch. „Jasno mám, ale řeknu to nejprve hráčům. I když musím uznat, že v přípravě se slušně jevil i Pastornický z dorostu," dodal kouč MFK OKD.

Na podzim jeho svěřenci v duelu s Kolínem celých devadesát minut tlačili, ale vysvobodila je až penalta Budínského 
v 89. minutě. Jak tomu bude v neděli?

Více v pátečním tištěném vydání Deníku včetně losu FNL a pohledu do dalších krajských týmů.