Petrovičtí hostili ve vloženém středečním kole Lískovec, tedy farmu druholigového Frýdku-Místku, a hosté také přijeli do Petrovic náležitě posíleni.

„Prvních dvacet minut nám vlastně nepůjčili míč. Hned v první minutě jsme přežili jejich velkou šanci (Šinut přestřelil – pozn. aut.), pak už si tutovku nevypracovali," ohlížel se za vstupem do zápasu sekretář petrovického klubu Tomáš Lincer.

Domácí přesto příkladně bojovali a i když viděli, že balon má na noze častěji soupeř a oni jen běhají bez balonu, neklesali na mysli. Od 25. minuty se karta začínala pomalu obracet.

Lískovečtí ze své převahy nevytěžili nic a domácí se postupně dostávali do hry. Ve 25. minutě se dokonce domáhali nejspíš oprávněně ruky jednoho z lískoveckých borců ve vápně, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře.

Ještě jeden moment pak domácí příznivce rozlítil, to když Silveira nakopl po odpískání Dittricha, za což uviděl jen žlutou kartu.

Mezi 36. a 38. minutou si Petrovičtí vytvořili v souvislém tlaku čtyři velké šance ke skórování. Dvakrát to zkoušel Kubiena, hosty zachránil výborný zákrok gólmana, pak se dostal ke střele z otočky Gill, jeho ránu tečovali hosté na roh. Po něm se přes obránce dostal k zakončení i Reichl, lískovecká defenziva jeho pokus ale zablokovala.

Tyto momenty nejspíš domácím pomohly uvědomit si, že mohou diktovat tempo utkání i proti zkušenějším hráčům Lískovce.

Druhá půle přinesla větší aktivitu Lokomotivy, kterou domácí svého soupeře překvapili. Brzy také vsítil Miko jediný gól utkání. Brankovou situaci vyřešil šikovně. „Bohužel jsme na jeho gól nenavázali dalším, přestože šance byly, a ne zrovna malé. Proto to byly nervy až do konce, protože jednogólové vedení ve fotbale nic neznamená," poznamenal Lincer.

Domácí výhra byla ale zasloužená, šancí si Petrovice vytvořily více. Mohla se ujmout už tvrdá Gillova hlavička po rohovém kopu, dobře pálil také Reichl, dále běžel sám na gólmana Škuta a po gólu volaly i Dittrichovy střely ze střední vzdálenosti. Jen brankář Lískovce držel svůj tým nad vodou.

Soupeř v 80. minutě trefil tyč, ale na víc se nezmohl. „Štěstí jsme si zasloužili," zasmál se Lincer. Petrovice nyní čeká šlágr kola v neděli v Brumově. „Když tam hráváme na přírodní trávě, tak vyhráváme. Naopak když si nás soupeř pozval dvakrát na umělku, tak jsme naopak prohráli. Snad si tedy zahrajeme na přírodní trávě," přeje si Tomáš Lincer.

Lokomotiva Petrovice – Real Lískovec 1:0 (0:0)

Branka: 49. Miko. Rozhodčí: Bureš. ŽK: 0:4. Diváci: 120.

Petrovice: Hájek – Sporysz, Gill, Anastazovský, Ruisl – Reichl, Dittrich, Hoffmann, Miko (79. Koutný) – Kubiena (62. Ptáček), Škuta (70. Nowinski). Trenéři: M. Čopjak a R. Bielan.

Další zápas hrají Petrovice v neděli v Brumově.