„Vůbec jsem tomu po zápase nemohl uvěřit. Po prohraném derby s Albrechticemi jsme byli úplně na dně, navíc jsme teprve v pátek skládali sestavu a odjelo nás k utkání jen třináct. Hned pět hráčů základu nemohlo hrát, museli jsme to dát nějak dokupy. Nakonec se k nám připojili mladí kluci, kteří zrovna byli v Karviné, ale se kterými jsme v týdnu vůbec netrénovali. Je to fakt skoro zázrak," nevěřil nový trenér Stonavy Lukáš Hojdysz třem bodům na kontě Stonavy ještě ani druhý den po zápase.

Když po utkání telefonoval radostnou zvěst dalším hráčům a funkcionářům stonavského klubu, mysleli si, že si dělá legraci. Předseda Jiří Frait málem spadl ze židle. „Ve fotbale se to holt občas stává. Už jsem to kdysi zažil. Nejspíš je to tím, že když jste už v téměř dezolátním stavu, tak se kluci semknou, makají jeden za druhého a nic nevypustí. V Brušperku jsme odehráli výborný zápas," konstatoval Hojdysz.

Domácí měli herní převahu, ale šance téměř žádné. Ty naopak měli hráči Stonavy. Příkladem šli starší zkušení borci. „To bezesporu. Obrana fungovala spolehlivě, Hančín s Fraitem si vše pohlídali, dirigovali ostatní. Hodně nám pomohl Kluz, ve středu pole zase Kisel a vepředu udržel balony Šuster, neztrácel, což byla výrazná pomoc pro ostatní. Nakonec dal i první gól," chválil Hojdysz.

Výkonem jej překvapili i mladí hráči. „Vůbec s námi netrénovali, ale na hřišti to nebylo vidět. Mile mě překvapili. Takový výsledek jsme hodně potřebovali," oddechl si.

Brušperk držel balon, ale po brilantním kousku Hančina, který z půlky hřiště parádně přeloboval gólmana, dohráli hosté zápas v euforii. „Všichni běhali, plnili si defenzivní pokyny, odvedli kus práce, Vůbec jsem tým nepoznával," divil se Hojdysz. Nakonec se vydal na zteč soupeřovy brány i stoper Frait, všichni na něj křičeli, ať se kouká vrátit, ale Frait si došel do vápna pro penaltu, kterou proměnil kapitán Hančín.

Domácí se pak zmohli jen na jednu gólovou šanci po rohovém kopu. Stonava tak bez Dittricha, Sochory, Febera, Graňáka i Škuláně senzačně vyhrála.

SK Brušperk – SK Stonava 0:3 (0:1)

Branky: 52. a 77. z pen. Hančín, 31. Šuster. Rozhodčí: Uličný – Bartoš, Uličný. ŽK: 1:2. Diváci: 150.

Stonava: Gaszczyk – Kluz, Hančín, Frait, Macko – Juroszek – Szwed, Kisel, T. Zachata (80. A. Zachata), Ženatý (88. Ciasnocha) – Šuster. Trenér: Lukáš Hojdysz.