Po nečekané domácí porážce od Krnova provedl trenér Těšína Pavel Smatana změny v sestavě a byly ku prospěchu. Lídr tabulky se musel na domácím hřišti spokojit s remízou. „Korektury v sestavě se vyplatily, ostatně tak jsme to před jarní částí sezony chtěli. Je výhodné mít v kádru dvacítku vyrovnaných hráčů. V případě potřeby máme kam sáhnout. A to máme ještě další borce zraněné," objasňoval spokojený Smatana.

Těšíňané přijeli do Dolního Benešova pozitivně naladěni. Soupeře se nebáli, hráli aktivně a byli častěji v držení míče. „Kopali jsme i více standardek a rohů. Bohužel účelnost našeho snažení byla velice slabá," posteskl si trenér Těšína.

To umožnilo jít domácím do vedení, ale po změně stran vyšlo trenérovi Těšína střídání. V 52. minutě poslal na hřiště Christa a ten se mu po čtyřech minutách odvděčil za důvěru gólem. Po kolmé přihrávce Kantora srovnal na 1:1. Vzápětí byl vyloučen domácí kapitán Juchelka a hostům se naskytla možnost přesilovky. Ti ji ale nevyužili.

Teď si Těšíňané brousí zuby i na druhý tým tabulky - Heřmanice. „V soutěži není mužstvo, které by nás mělo vyloženě převyšovat, takže si věříme na každého soupeře. Uvidíme, jak hráči k utkání přistoupí," nechá se Pavel Smatana ve středu překvapit.

MSA Dolní Benešov – IRP Český Těšín 1:1 (1:0)

Branky: 35. Husovský – 56. Christu. Rozhodčí: Bureš. ŽK: 2:2. Diváci: 115.

Č. Těšín: Klepek – Nowak, Staník, Przyczko, Byrtus – Kantor, Mendrok, Koper (83. Slíva), Zábelka (52. Zábelka) – Chlebek – Trybulec (89. Lojek). Trenér: Pavel Smatana.

Další zápas hraje Český Těšín ve středu v Heřmanicích.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.